Nova vest
Fudbal

Petak, 26.03.2021.

14:24

Piksi najavio iznenađenje za Portugal: Ne smem da kažem, ali napašćemo ih

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, izneo je očekivanja pred utakmicu sa Portugalom u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Izvor: MS

Autor: MS

Piksi najavio iznenađenje za Portugal: Ne smem da kažem, ali napašćemo ih
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Piksi je o Portugalcima, aktuelnim evropskim šampionima, govorio o superlativu, ali i poručio da veruje u svoje igrače da mogu da pobede velikog rivala.

Selektor "Orlova" je iznenadio sa postavom protiv Iraca. Da li će opet?

"Fokus je na našoj igri, sistemu i taktici, da vidimo šta možemo da uradimo. Sastav ne mogu da kažem, ali da će biti drugačiji – hoće. Pretpostavljam i da će Portugal biti drugačiji u odnosu na onaj tim sa Azerbejdžanom", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

On je podsetio na loš međusobni skor Srbije sa Portugalom, ali da veruje u rušenje tradicije.

"Tačno je da smo u poslednja dva susreta izgubili od Portugala u Beogradu. Učinićemo sve da prekinemo tradiciju, neće biti lako jer je Portugal je jedna od najboljih, ako ne i najbolja, reprezentacija u Evropi. Verujem da imamo kvalitet da mu se suprostavimo".

Tek je drugo kolo i ništa neće odlučiti, podvlači Stojković.

"Nije ključna utakmica, mnogo mora da se odigra. Ovo je samo jedna u nizu važnih. Nije presudna. Za mnoge je Portugal najjača ekipa u Evropi, delim to mišljenje, kada pogledate individualno, ali i timski spoj mladosti i iskustva. Nećemo se predati, nemoj to neko da pomisli, možemo da im pariramo".

Kako na Portugalce?

"Napašćemo Portugal, nema tajni između nas i nema šta da se krije. To znaju i moji igrači", dodao je.

Da li je na "slatkim mukama" zbog Vlahovića i Mitrovića? Mogu li zajedno?

"Nikada nisam na mukama, uživam u poslu. Kreativnost me ispunjava i motiviše da stvaram ideje, koje prenosim na igrače. Možda obojici, možda nijednom... Možda uđu obojica. Nijedan trener na svetu ne priča ko će igrati, neka ostane među nama. Da ne damo sve informacije Portugalcima", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu