Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2020.

08:20

"Šta je trebalo – da se Pantelić, Bjeković i Kokeza spuste na teren i uklizavaju?"

Još jedan bivši reprezentativac oglasio se o aktuelnoj temi o Fudbalskom savezu Srbije i "orlovima".

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ljubimac navijača Crvene zvezde Goran Drulić razočaran je igrom naše reprezentacije na utakmici sa Škotskom

Drulić posebno ističe činjenicu da u najvažnijem trenutku srpskog fudbala, "orlovi" nisu bili na nivou svoje klase i potencijala.

"Gledam i pratim šta pišu mediji, vidim kakvo je raspoloženje javnosti i to je sasvim normalno. Svima nam je teško što ni posle 20 godina nećemo biti učesnici Evropskog prvenstva. Mene je najviše začudio totalno različit pristup utakmici u odnosu na onu u Oslu protiv Norveške. Ogromne su to oscilacije, kao da nisu isti igrači… kao da su za tih mesec dana izgubili karakter. Možda smo i potcenili Škote posle onog blistavog izdanja u polufinalu plej-ofa. Iskusni trenerski vukovi znaju da kažu ako u glavi nisi zategnut kako treba, ne vredi ti što je kvalitet na tvojoj strani. Čini mi se da je i javnost posle Norveške pomislila da smo već na završnom turniru i da će duel sa Škotskom biti rutinsko otaljavanje posla. To nam se svima obilo o glavu", rekao je Drulić.

Mnogo toga nije funkcionisalo u igri naše reprezentacije na praznom stadionu Crvene zvezde, ali Drulića posebno iritira jedna činjenica.

"Tokom celog ciklusa Lige nacija, koncepcija igre naše reprezentacije se svodila na to da lopta dođe do Mitrovića i on je vešto koristio ukazane šanse i bio najbolji igrač Srbije. Protiv Škotske nije dobio skoro nijednu upotrebljivu loptu. Neshvatljivo mi je da nismo umeli da iskoristimo njegove golgeterske kapacitete. On je snažan momak, jak u duelima, pogađa mrežu iz svih mogućih pozicija… Morao je da mnogo više da bude uključen u akcije srpskog tima, kao što je bio slučaj na svim prethodnim utakmicama. Sa druge strane, treba biti objektivan, Škoti su u taktičkom smislu odigrali fenomenalan meč. Njihov selektor je perfektno zatvorio sve zone terena gde je naša reprezentacija najjača"
.

Imao je i Drulić teške momente tokom igračke karijere i jasno mu je kako se trenutno osećaju puleni Ljubiše Tumbakovića.

"Meni je najteže bilo posle poraza od Rusije u Beogradu, kada smo izgubili sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji. Kežman i ja smo dobili prednost u startnoj postavi, imali smo mnogo prilika tokom utakmice i nismo uspeli nijednom da savladamo golmana Nigmatulina. Rusi su iz jedne kontre dali gol i pobedili sa 1:0. Naravno, sve se slomilo na nama dvojici jer smo bili najmlađi u ekipi. Odbrana je svoj deo posla odradila kako treba, ali napadači nisu bili na visini zadatka. To se tako gleda u tim situacijama. Šta mi je drugo ostalo nego da dignem glavu i nastavim dalje. U fudbalu nema svrhe gledati u nazad. To isto savetujem i ovim momcima. Moraju pod hitno da se okrenu narednim izazovima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali da izvuku pouke iz svega što se desilo protiv Škotske".

Na greškama se uči, ali je veliki problem ukoliko je ta greška povezana sa željom, voljom i zalaganjem na terenu.

"Ostala mi je zauvek u sećanju rečenica koju izgovorio Toma Milićević na prvom treningu kada sam došao u Crvenu zvezdu. Rekao je da se ne plašimo greške, da će naići utakmica kada nam ništa neće polaziti za nogom… ni pas, ni šut, ni centaršut… da će se dešavati da budemo najgori na terenu, da postignemo autogol, promašimo penal… i da je sve to sastavni deo fudbala, ali da nam jednu stvar nikada neće oprostiti… a to je nedostatak želje i motiva. Ja ne mogu da shvatim da neko obuče dres sa državnim grbom i da istrči na teren bez namere da izgine za pobedu. Ne kažem da ovi momci nisu imali volju, ali protiv Škotske nisu bili na nivou na kakvom smo navikli da ih gledamo od kako brane boje reprezentacije Srbije"
.

Mnogo prašine podiglo je pismo Nemanje Vidića poslato na adresu nekoliko srpskih medija, kao i momentalni odgovor njegovog velikog prijatelja Marka Pantelića.

"Ma nećemo ništa dobiti na taj način. Pazite, ja se sa Markom Pantelićem poznajem od 1992. godine… zajedno smo počeli u Zvezdi… Vida je nešto mlađi, ali se isto tako znamo ceo život. Nema veze što se trenutno ne družimo, fudbal nas je spojio i veoma poštujemo jedni druge. Normalno je da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne treba da se vređamo i da se pljujemo. Svako od nas je dužan da se stavi na raspolaganje srpskom fudbalu i da pomogne koliko može. Nemamo nikakve koristi od ljudi koji se ponašaju kao generali posle bitke. Vidim da pljušte kritike na račun rukovodstva Saveza. Pa šta je trebalo, da se Panta, Bjeković, Kokeza spuste na teren, da krenu da uklizavaju, da grizu… da nešto počne da se dešava u igri Srbije. Oprostite, ali ja posle utakmice sa Škotskom nisam mogao da kažem ’u redu je, momci su izginuli za Srbiju, ali nisu imali sreće"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d