Ilija Petković: Pogrešio sam što nisam sina poveo na Mundijal

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković u razgovoru za Nedeljnik govorio je o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Petković je između ostalog govorio i o svojim fudbalskim počecima u Kninu, dolasku u OFK Beograd, velikim fudbalerima sa kojima je igrao, igračkim doživljajima iz reprezentacije, a govorio je i o najznačajnijim detaljima iz trenerske karijere.

Govorio je i o Svetskom prvenstvu 2006. godine, kada je u Nemačku odveo ekipu sa samo jednim primljenim golom, da bi potom na spisak stavio svog sina Dušana koji na kraju nije otputovao na Mundijal.

"Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći ‘vidi ga sad kako je mudar’, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: ‘Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača.’ A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino… ‘Molim? Kome ti to?’ Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo. E sad, to pozivanje sina… Pogrešio sam što ga nisam poveo, ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puko ni tamo ni ‘vamo…", rekao je između ostalog Petković.

strana 1 od 2 idi na stranu