Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.03.2019.

20:00

Jović zablistao, Pavkov pocrveneo, Dmitrović sprečio poraz Srbije

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Nemačkom 1:1 u Volfsburgu, u generalnoj proveri pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Jović zablistao, Pavkov pocrveneo, Dmitrović sprečio poraz Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Srbija je povela na Folksvagen Areni golom Luke Jovića u 12. minutu, da bi konačan rezultat postavio Leon Gorecka u 69.

Mladen Krstajić je zbog povreda nekoliko ključnih igrača izveo kombinovan sastav, koji je odlično parirao "Elfu" u prvih 45 minuta, dok ali je bio potpuno podređen u nastavku pa je remi više nego dobar rezultat.

Marko Dmitrović je fantastičnim intervencijama sprečio preokret domaćina, a posebno je frustrirao Leroja Sanea kojem je odbranio 3-4 dobre prilike.

U finišu meča Milan Pavkov je dobio crveni karton i tako pokvario svoj debitantski nastup u dresu Srbije.

U svakom slučaju, vrlo pozitivan utisak su ostavili "Orlovi" tokom većeg dela meča, a uoči gostovanja Portugalu na startu kvalifikacija, u ponedeljak u Lisabonu.

Milenković je dobro komandovao odbranu koja je konstantno bila pod pritiskom, Rukavina je odlično odradio svoj deo posla na desnoj strani, maksimalno je pomagao štoperima, Maksimović je bio fantastičan u srcu veznog reda, dok se ceo tim odlično kretao u ofanzivi, a Gaćinović i Lazović sjajno sarađivali sa bekovima i često pravili probleme Nemcima.

Podmlađeni sastav Nemačke krenuo je ofanzivno od starta meča, željan da se dokaže selektoru Joakimu Levu. Pretili su Nemci sa svih strane, najčešće preko desne gde su uvideli da debitant Bogosavac igra u grču.

Međutim, Srbija odlično parira i iz defanzive odličnom tranzicijom konkretno odgovara domaćinu, pa u 12. minutu stiže i do vođstva.

Ljajić je izborio i izveo korner, odbrana Nemačke ne reaguje najbolje, lopta se odbija od Maksimovića u peterac gde je ostao sam Luka Jović koji glavom matira Nojera i postiže prvi gol u dresu "Orlova".

Usledio je pritisak Nemaca, nekoliko dobrih prilika, u dve se našao Timo Verner, ali ne uspeva da savlada Dmitrovića, koji se posebno istakao u drugoj situaciji kada refleksnim pokretom ruke brani praktično "nemoguće".

Samo minut kasnije još neverovatniju priliku je propustio Adem Ljajić, dobio je loptu sam na 11 metara, posle kombinacije Milenkovića i Lazovića sa desne strane, ali promašuje ceo gol.

Nakon što je Bogosavac odbranio dva puta Srbiju nakon pokušaja Rojsa, sjajnu priliku za Srbiju propušta Lazović, koji se bukvalno uplašio prilike sa ivice kaznenog prostora.

Od tog momenta je na terenu postojao samo jedan tim – Nemačka. Domaćin je svom silom krenuo ka golu Srbije, koja je imala dosta problema u odbrani, ali je između stativa imala fantastičnog Dmitrovića.

Golman Eibara je bio praktično nesavladiv, branio je sve što je prolazilo naše defanzivce, a poseban "pik" je imao na Saneu kojem je skinuo 3-4 sjajne prilike.

Nije uspeo da ga matira ni Rojs, a kada je Gindoan uspeo da ga nadmudri i obiđe ispred peterca, gol Srbije spasava Maksimović spektakularnom reakcijom na gol liniji.

Međutim, "Orlovi" nisu uspeli da do kraja odole. Dvadeset minuta pre kraja, rezervista Leon Gorecka vara ispred kaznenog Lukića, a onda sjajnim šutem uspeva da proturi loptu pored Dmitrovića.

Usledio je još jači pritisak Nemačke, još veći problemi za odbranu Srbije, Dmitrović je često bio na vetrometini, ali je opet branio udarce Sanea i ostalih Nemaca.

U samom finišu Srbija uspeva konačno da odgovori, Ljajić je upropastio jedan dobar napad, potom saigrači nisu ispratili Radonjićevu akciju po levoj strani, a u samom finišu je zamalo iznenadio Ter Štegena sa distance, ali golman Barselone ipak nije dozvolio blamažu.

Na kraju, posle nekoliko napetih minuta porasla je nervoza kod igrača oba tima, a deblji kraj je izvukao rezervista Pavkov koji neoprezno startuje nad Saneom i dobija direktan crveni karton.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

735 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d