Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2018.

09:20

Čelsi i Junajted spasavaju sezonu na Vembliju

Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda igraće od 18:15 na Vembliju u finalu FA Kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Čelsi i Junajted  spasavaju sezonu na Vembliju
Foto: Getty images

Biće to poslednja šansa za dva kluba da tekuću sezonu okončaju osvajanjem nekog trofeja.

Na Vembliju će u centru pažnje pre svih biti menadžer Junajteda Žoze Murinjo, koji je neke od najvećih uspeha u karijeri ostvario upravo na klupi Čelsija.

"Jedina stvar koju mogu da kažem o navijačima Čelsija je da od prvog dana u klubu 2004. pa do poslednjeg kada sam otpušten pre nekoliko godina, oni su bespogovorno bili uz mene. Podržavali su me svakog dana. Na svakoj utakmici. Podržavali su me u danima kada sam dobijao otkaze, a to je bilo dva puta, prvo 2008, a onda pre nekoliko godina. To im nikad neću zaboraviti, jer su radili ono što ja mislim da veliki navijači rade, a to je bezuslovna podrška treneru do poslednjeg dana. Bili su fenomenalni", rekao je Murinjo uoči finala.

Junajted je sezonu počeo porazom u UEFA Superkupu, potom šokantno predao trofej Liga kupa drugoligašu Bristol sitiju u četvrtfinalu takmičenja, iz Lige šampiona je eliminisan u osmini finala od Sevilje, dok je sezonu u Premijer ligi završio na drugom mestu.

"Ova utakmica neće promeniti moju analizu sezone. Ono što smo uradili do sada nema veze sa onim što će se dogoditi na ovoj utakmici. Bitno je samo da igra 11 momaka protiv 11 i da svi daju sve od sebe", istakao je Murinjo.

S druge strane, Čelsi je sezonu otvorio porazom u Komjuniti šildu, iz Lige šampiona je eliminisan takođe u osmini finala, u Liga kupu je zaustavljen u polufinalu, dok je u Premijer ligi bio tek peti pa neće igrati LŠ naredne sezone.

"Ovo nam je vrlo važna utakmica jer imamo tešku sezonu i ovo je prilika da osvojimo trofej. Zaslužili smo ovu šansu. Ali moramo da se izborimo sa odličnim timom, moramo se žestoko boriti", rekao je menadžer Čelsija Antonio Konte.

U prethodna dva susreta ove sezone oba tima su slavila po pobedu na svojim terenima, na Stamford Bridžu je bilo 1:0 za Čelsi u novembru, dok je Junajted trijumfovao na Old Trafordu 2:1 u februaru.

Najbolji strelac Junajteda ove sezone je Romelu Lukaku sa 27 holova, dok je glavni adut Čelsija u napadu Eden Azar, koji je 16 puta tresao mrežu u svim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu