Nova vest
Fudbal

Subota, 24.05.2014.

17:47

Zamora vratio QPR u Premijer ligu

Fudbaleri Kvins Park Rendžersa vratili su se posle samo godinu dana u Premijer ligu, pošto su porazili Derbi Kaunti u finalu plej ofa minimalnim rezultatom.

Izvor:

Autor:

Default images

Uspeh 'Policajaca' dobija još vise na težini, jer su poslednjih pola sata igrali bez veziste Gerija Onila koji je zaradio direktan crveni karton.

Obe ekipe imale su nekoliko prilika za pogodak, Derbi je bio opasniji kada je postao brojčano nadmoćan, ali je Bobi Zamora iskoristio kiks odbrane 'Ovnova' u 90. minutu i uveo svoj tim u Premijer ligu.

Junak pobede, koji je svoja tri poslednja pogotka postigao u 90. minutu, zamenio je Krisa Dojla u 57', a njegov udarac u poslednjem minutu regularnog toka meča bio je prvi Kvins Park Rendžersa u okvir gola!

Osim promocije, tim Harija Rednapa obezbedio je i profit od oko 80 miliona funti naredne sezone, od marketinga i TV prava.

Derbi je neposredno posle isključenja Onila imao dve solidne prilike da stigne do vođstva, ali je Rob Grin zaustavio udarce Krisa Martina i Simona Dovkinsa.

Iz Čempionšipa ranije su plasman u Premijer ligu obezbedili Lester i Barnli, dok su iz najjačeg takmičenja u niži rang preselili Kardif, Fulam i Norič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu