Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.03.2014.

22:36

"Ukrajinski tim simbol jedinstva"

Kapiten reprezentacije Ukrajine Anatolij Timoščuk rekao je da je nacionalni tim simbol jedinstva, uprkos veoma opasnoj političkoj situaciji u toj zemlji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ukrajina se u sredu sastaje u prijateljskoj utakmici sa selekcijom SAD na Kipru, a meč je izmešten iz Harkova u Larnaku iz bezbednosnih razloga.

"Reprezentacija je simbol jedinstva jer igrači dolaze iz svih krajeva Ukrajine. Mi smo jedna velika porodica, svi smo ujedinjeni", izjavio je fudbaler Zenita u kiparskom letovalištu Aja Napa, a prenosi AP.

Timoščuk je naveo da su nevolje kod kuće neprestano u mislima igrača.

"To je opasna situacija. Imamo porodice i zabrinuti smo, ali se nadamo da možemo da uspostavimo mir u Ukrajini što je brže moguće", kazao je Timoščuk.

Ukrajinski selektor Mihail Fomenko istakao je da reprezentacija svojim nastupom želi da pošalje "poruku jedinstva kući".

"Najvažniji su jedinstvo i koncentracija, to je važno za sve Ukrajince. Rekao sam fudbalerima da igraju kao jedna jedinica", poručio je Fomenko.

Prijateljska utakmica između Ukrajine i SAD igra se sutra od 20 sati na stadionu Antonis Papadopulos u Larnaki i biće za Amerikance ključna provera pred učešće na prvenstvu sveta u Brazilu.

Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko nedelja da je Kipar izabran kao alternativno mesto za odigravanje utakmica ukrajinskih timova.

Prošlog meseca utakmica Lige Evrope između kijevskog Dinama i Valensije premeštena je u kiparsku prestonicu Nikoziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu