Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.06.2011.

10:52

Panama za istoriju na Gold kupu

Reprezentacija Paname obezbedila je plasman u četvrtfinale Gold kupa pošto je u drugom kolu C grupe, u Tampi, savladala selekciju Sjedinjenih Država sa 2:1.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Rezultat te utakmice zanimljiv je iz dva razloga, pošto je Panama prvi put u istoriji savladala reprezentaciju SAD, a Amerikancima je to bio prvi poraz u predtakmičenju od kada postoji Gold kup.

Golove za Panamu postigli su Luis Tehada u 19. i Habrijel Gomes, iz jedanaesterca, u 36. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za SAD bio Klarens Gudson u 66. minutu.



U drugoj utakmici C grupe Kanada je savladala Gvadalupu sa 1:0 golom De Rozarija u 51. minutu.

Posle dva kola na tabeli C grupe vodi Panama sa svih šest bodova, a slede SAD i Kanada sa po tri, dok je Gvadalupa bez bodova.



Na Gold kupu učestvuje 12 reprezentacija koje su podeljene u tri grupe. U grupi A vodi Meksiko sa šest bodova, ispred Kostarike sa četiri, El Salvador ima jedan, a Kuba je bez bodova. Jamajka je prva u grupi B sa šest bodova, a slede Honduras sa četiri, Gvatemala sa jednim i Grenada bez bodova.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe i dva najbolje trećeplasirana tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu