Stečaj preti kulskom Hajduku?

U klub iz Kule ušao stečajni upravnik, klub u stečajnom postupku, novi problemi za Zajednicu prvoligaša...

Izvor: B92, Sportski žurnal
Podeli

Zajednica Super lige sastavila je u četvrtak plan takmičenja za narednu sezonu, ali će po svemu sudeći morati da ga menja... Kako prenosi "Sportski žurnal" samo mesec dana pre početka nove sezone, kulski Hajduk ima ogromnih problema sa finansijama, pa je moguće da će takmičenje početi drugi klub.

Hajduk je trenutno u stečajnom postupku, klub vodi stečajni upravnik, što donosi nove "glavobolje" vodećim ljudima srpskog fudbala.

U zemljama gde su propisi jasni, ulazak stečajnog upravnika znače i selidbu u treći rang takmičenja, ali u srpskom fudbalu i pravilima ne postoji termin "stečaj kluba"?.

Ostaje da se vidi narednih dana kako će se rešiti problem Hajduka, koji je tokom prošle sezone imao mnogo muka i sa svojim stadionom i travom na istom.

Podsetimo, prvi čovek Napretka Dragiša Binić najavio je svojevremeno želju da njegov klub ostane u "eliti" jer je bio treći po gledanosti, a ima i finansijskih sredstava da se takmiči...

Fudbal

Holandija - Španija (nedelja 20.30)

Selekcije Holandije i Španije sastaju se u nedelju u finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Meč na stadionu "Soker siti" u Johanesburgu počinje u 20.30h.

Fudbal subota 10.07. 18:15

Panjenka, dokaz da je fudbal igra

Bez obzira na to kako će se završiti finale Mundijala u Južnoj Africi, jedno je sigurno - čudo koje je viđeno u Beogradu, pre 34 godine, neće se ponoviti.

Fudbal subota 10.07. 23:42

Žak Rog čestitao Južnoj Africi

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog čestitao je Južnoj Africi uspešnu organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu.

Fudbal subota 10.07. 19:16

Papagaj Mani kaže Holandija

Najbolji dosadašnji "prognozer" mečeva na fudbalskom prvenstvu sveta u Južnoj Africi, hobotnica Pol, dobio je konkurenciju u vidu papagaja Manija iz Singapura.

Fudbal subota 10.07. 16:00