Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2010.

17:48

Čurčić: "Antić imao šta da vidi"

Trener Javora Radovan Čurčić ocenio je da su igrači srpskih superligaša protiv Japana (3:0) dokazali da se na njih može ozbiljno računati.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

"Verujem da je Radomir Antić imao dosta razloga za zadovoljstvo. Video je dosta kvalitetnih fudbalera o kojima će sigurno razmišljati kada bude sastavljao spisak igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi", rekao je Čurčić.

Selektor selekcije Srbije sastavljene od fudbalera iz klubova Superlige dodao je da je izuzetno zadovljan onim što su prikazali njegovi fudbaleri. Dvostruki strelac za Srbiju bio je Dragan Mrđa, a u listu strelaca se upisao i Nemanja Tomić.

"Igrači su ispunili sve što smo se dogovorili i uveren sam da će mnogi od njih veoma brzo biti u najužoj konkurenciji za sastav najbolje selekcije Srbije", rekao je Čurčić.

Po završetku utakmice, oko 50.000 navijača aplauzom je pozdravilo srpske fudbalere, dok su reprezentativci Japana sa terena ispraćeni zvižducima. Zbog lošeg izdanja svojih izabranika, selektor reprezentacije Japana Takeši Okada izvinio se navijačima.

"Teško je kada izgubite na ovaj način. Morali smo da odigramo mnogo bolje. Fudbaleri nisu imali dovoljno motivacije, a to je nedopustivo kada se igra za nacionalni tim i zbog toga se izvinjavam. Oni predstavljaju Japan i zato je trebalo da pruže mnogo više", rekao je Okada.

Meč u Osaki je i Srbiji i Japanu poslužio kao priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Srbija će na predstojećem Mundijalu igrati u

D grupi sa Nemačkom, Ganom i Australijom, dok se Japan nalazi u E grupi sa Holandijom, Danskom i Kamerunom.

Neposredno pred početak SP Srbija će u Austriji igrati kontrolne mečeve sa Novim Zelandom i Poljskom. 'Orlovi' će poslednju proveru najverovatnije imati u Beogradu protiv selekcije Kameruna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu