Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2009.

20:40

Lion pristao da proda Benzemu

Posle Kake i Kristijana Ronalda, madridski Real nalazi se na korak od kupovine centarfora Karima Benzeme iz Liona za 35 miliona evra.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

U zavisnosti od učinka Benzeme, Lion bi mogao da zaradi do 41 milion evra. Čelnici francuskog kluba saopštili su da pristaju na transfer. "Lion je prihvatio odluku Karima Benzeme i pregovarao je oko uslova koji bi odgovarali svim umešanim stranama. Klub želi sve najbolje igraču u Real Madridu".

Za napadača Liona zainteresovan je bio i menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson, ali je Real bio brži i konkretniji. Uz to, u Lionu ističu da je prelazak u 'kraljevski' klub bio želja Benzeme.

"On želi da iskoristi priliku koju mu je ponudio Real, da postane jedan od ključnih igrača u ambicioznom projektu kluba koji uključuje neke od najboljih svetskih fudbalera"

Karim Benzema je u Lionu od devete godine, a prvi profesionalni ugovor potpisao je 2004. sa 17 godina. Na 112 nastupa dao 43 gola, a u Ligi šampiona je na 19 mečeva positgao 12 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu