Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.06.2009.

20:48

Remi Srbije sa Italijom - 0:0

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 0:0 sa Italijom u prvom kolu Evropskog prvenstva u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolju priliku na meču imao je Gojko Kačar u 73. minutu, kada je polumakazicama pogodio stativu. Nepun minut ranije Tomovićev šut sa 4m odbranio je Konsilji. Sa druge strane, Đovinko je propustio veliku priliku za Italijane pošto je nespretno reagovao kada se našao sam pred golmanom Brkićem u 64. minutu. Srbija u drugom kolu igra sa Belorusijom, u petak u 18.15h.

U prvih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a Italijani su imali dva kornera iz koji se nije izrodilo ništa ozbiljnije.

Prvu priliku imala je Srbija u 12. minutu. Nemanja Matić je predriblao dvojicu protivničkih fudbalera i centrirao, utrčao je Kačar i šutirao preko gola sa 15-ak metara.

Nije se dugo čekalo na odgovor ’Azura’ – fudbaler Juventusa Sebastijan Đovinko je sa 20-ak metara iskosa sa leve strane parabolom pokušao da savlada Žejka Brkića, ali je golman Srbije izbacio loptu u korner.

U nastavku akcije Đovinko je centrirao, a Akvafreska je loše zahvatio loptu glavom i poslao je pored gola.

Italijani su imali blagu inicijativu, ali uglavnom su pretili udarcima iz daljine - Ćigarini je u 24. minutu šutirao sa 30-ak metara, a lopta je završila nekoliko metara pored gola. Sličan epilog imao je i Balotelijev šut nekoliko minuta kasnije.

Ipak, napadač Intera imao je najbolju priliku u prvom delu igre. Prošao je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, Petković je bio ispred njega i povlačio se, a Balotelijev udarac odbranio je Brkić.

Drugo poluvreme srpska selekcija počinje znatno bolje, iako nije bilo izglednih prilika. Tošić se razigrao, Srbija je držala više loptu u nogama i igra je delovala tečnije.

Posle perioda bolje igre Srbije, Italijani su ponovo preuzeli kontrolu. U 59. minutu Brkić bez problema hvata Akvafreskin šut glavom, a nedugo zatim zapretio je i Baloteli udarcem sa distance.

Najbolju šansu za Italijane na meču propustio je Đovinko u 64. minutu. Srpska odbrana je katastrofalno postavila ofsajd-zamku, Đovinko je bio sam pred Brkićem, ali je posle ne baš najboljeg prijema lopte traljavo šutirao pravo u našeg golmana.

U 73. minutu Srbija je za samo minut imala dve najbolje prilike na celom susretu. Prvo je posle kornera Tomović sa 4m neometan šutirao, a golman Konsilji je odbranio. Tridesetak sekundi posle toga Tošić je centrirao, a Kačar akrobatskim potezom polumakazicama pogodio stativu.

Kačar je nezaustavljivo hitao ka golu u 82. minutu i oboren je na oko 30m do gola. Tošić je dobro šutirao, a lopta je završila malo pored gola.

U 85. minutu povredio se Nemanja Matić, koji je bio vrlo raspoložen za igru i nekoliko puta je driblinzima zadao velike probleme odbrani rivala. Umesto njega je ušao Nemanja Tomić.

Do kraja utakmice nije bilo prilika za gol i ostalo je 0:0.



Srbija - Italija 0:0, stadion "Olimpija" u Helsinborgu, 8000 gledalaca
Italija: Konsilji – Mota (od 78' Pisano), Krisito, Boketi, Andreoli – Di Čele, Ćigarini, Markisio – Baloteli (od 67' Abate), Đovinko, Akvafeska
Srbija: Brkić – Tomović, Petković, Pejčinović, Vuković – Fejsa, Smiljanić, Matić (od 85' Tomić), Tošić, Kačar – Sulejmani

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu