Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

19:04

Pobede Osasune i Majorke

U nedelju je odigrano četiri meča 24. kola španske Primere, a pobede su zabeležili Majorka, Osasuna i Malaga. Rekreativo i Almerija su igrali 1:1.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Osasuna je dobila Numansiju rezultatom 2:0, Malaga je slavila u Valjadolidu 3:1, dok je Majorka golom u finišu pobedila Rasing Santander. Hetafe i Atletik Bilbao odigali su 1:1, a istim rezultatom završen je i meč na Rijasoru između Deportiva la Korunje i Valensije.

U Pamploni je Osasuna savladala Numansiju, što se i očekivalo s obzirom na formu u poslednje vreme. Osasuna je zabeležila treću pobedu u poslednjih pet kola (uz dva remija), dok je Numansija sada u seriji od šest poraza.

Već u 2. minutu domaći su poveli, pošto je Čeh Jaroslav Plašil zatresao mežu golmana Kolinasa na asistenciju Valtera Pandijanija.

Obe ekipe potom su imale po nekoliko poluprilika i taman kada su gosti preuzimal inivijativu, Osasuna je duplirala prednost. U 35. minutu Huanfran je istrčao kontru i centrirao, a strelac je bio Iranac Masud Šođei.

Plašil i Šođei su do kraja promašili po nekoliko šansi, a najbolju prilike za ekipu iz Sorije imali su Gorka Brit i Nagore. Ostalo je 2:0, Osasuna je dobila derbi začelja i polako beži iz zone ispadanja, dok je Numansija zakucana za dno tabele.

U duelu Majorke i Rasinga na Balearima domaćin je bio bolji i imao je više prilika (Santander nijedan šut u okvir gola), ali to im je velikim delom omogućilo i isključenje Esekijela Garaja u 50. minutu zbog oštrog starta na Aduricu.

Kako je vreme odmicalo, Majorčani su pojačavali pritisak i u 88. minutu Gonsalo Kastro izborio je jedanaesterac, oborio ga je Toni Moral. Fantastični golman Tonjo odbranio je penal Hoseu Huradu, ali se lopta odbila ponovo do njega i Hurado je doneo tri boda Majorci.

Za Santander, koji je već četiri meča bez pobede, Nikola Žigić igrao je svih 90 minuta i dobio je žuti karton.

David Vilja postigao je vodeći gol za Valensiju, ali je posle dobio crveni karton zbog starta nad golmanom Deportiva Aransubijom. Samo tri minuta posle toga Pisku je izjednačio i doneo bod La Korunji.

Pročitajte izveštaj sa utakmica 24. kola odigranih u subotu.

nedelja:
Majorka – Rasing Santander 1:0
Hurado 89
Osasuna – Numansija 2:0
Plašil 2, Masud 35
Rekreativo – Almerija 1:1
Kamunjas 59 - Negredo 75
Valjadolid – Malaga 1:3
Gojtom 83 - Luke 8, Aponjo 29 (pen), Peres 88
Hetafe – Atletik Bilbao 1:1
Soldado 15 - Ljorente 41
Deportivo la Korunja – Valensija 1:1
Pisku 80 - Vilja 25

Tabela:
1. Barselona 60 bodova
2 Real Madrid 53
3. Sevilja 44
4. Viljareal 41
5. Malaga 39
6. Valensija 39 itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu