Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.11.2008.

19:09

Drogba dobio tri meča suspenzije

Napadač Čelsija Didje Drogba kažnjen je sa tri meča suspenzije, zato što je na utakmici Liga kupa novčićem gađao navijače Burnlija.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Klub iz Lankašira, četvrtoplasirana ekipa Čempionšipa, napravio je najveće iznenađenje u Karling kupu izbacivši Čelsi boljim izvođenjem penala, a meč je obeležio incident kada je napadač iz Obale Slonovače gostujuće navijače gađao novčićem i pokazivao im srednji prst.

Suspenzija 30-godišnjeg centarfora stupa na snagu odmah, što znači da neće da moći da igra protiv Njukasla, Arsenala i Boltona u Premijer ligi.

U saopštenju FA navodi se da je Drogba priznao da je bacio novčić u publiku kada je postigao gol.

Drogba se izvinio i rekao je da su ga gostujući navijači sve vreme gađali.

"Mnogo sam pogrešio kada sam bacio novčić nazad, tako da se izvinjavam ako se neko povredio. Bio je to incident u žaru borbe i žao mi je zbog toga", rekao je tada Drogba.

Afrički fudbaler je ove sezone zbog povrede kolena odigrao samo pet utakmica, a osim sportske suspenzije očekuje ga i istraga londonske policije.

Fudbalska asocijacija sprovela je istragu zbog predmeta bačenih iz sektora u kojem je bilo smešteno oko 6000 Burnlijevih navijača.

U sličnoj situaciji pre šest godina Džejmi Karager je dobio istovetnu kaznu. Karager je na meču kažnjen crvenim kartonom, dok je Drogba dobio samo žuti zbog zaletanja ka protivničkoj tribini, jer sudija Kit Straud nije video da je bacio novčić.

Na celu situaciju reagovao je Frenk Lampard.

"Bio sam blizu Didjea i nisam mogao da prebrojim novčiće. Često izvodim kornere i znam odlično koliko često navijači gađaju i vređaju protivničkog igrača. Mislim da smo došli do tačke u kojoj to mora prestati", rekao je zamenik kapitena Čelsija.

U Engleskoj i Evropi kazne za takve incidente daju se od slučaja do slučaja, a klubovi vrlo često izbegnu bilo kakvu kaznu. Zanimljivo je da je UEFA u dva slična slučaja oštro kaznila beogradske klubove – Partizan je još pre dve decenije zbog incidenta protiv Rome sledeća dva meča igrao u Mostaru i Podgorici, dok je Zvezda pre tri godine zbog utakmice sa interom iz Zaprešića dočekala Bazel pred praznim tribinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu