Nova vest
Fudbal

Petak, 29.08.2008.

22:44

Zenit osvojio Superkup Evrope

Fudbaleri ruskog Zenita osvojili su Superkup Evrope, pošto su u Monaku pobedili Mančester junajted 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osvajač kupa UEFA je tako savladao osvajača Lige šampiona. Golove za ruski tim postigli su Pavel Pogrebnjak u 44. i najskuplji fudbaler u istoriji Rusije Dani u 58. minutu. Tim Aleksa Fergusona pokušao je da se vrati u meč golom Nemanje Vidića u 71. minutu, ali je Zenit do kraja uspeo da se odbrani i osvoji još jedan evropski trofej.

U poslednjem minutu meča Pol Skols je postigao i drugi gol, ali u odbojkaškom stilu, pa je zbog namernog igranja rukom zaradio drugi žuti karton i suspenziju u prvoj rundi Lige šampiona.

Šampion Engleske ponovo je igrao nez najboljeg igrača Kristijana Ronalda, dok je Andrej Aršavin na drugoj strani meč počeo na klupi i ušao je početkom drugog dela.

Ruski tim od samog starta utakmice nagovestio je još jedno sjajno izdanje. Već u osmom minutu Anjukov je odigrao odličnu kombinaciju sa Pogrebnjakom koji je ipak loše šutirao iz dobre pozicije.

Desetak minuta kasnije prvi put zapretio je i Dani koji je posle dobre akcije svog tima po levoj strani iznudio korner. U 23. minutu Dominges je imao sjajan pokušaj iz slobodnog udarca ali je lopta otišla za malo pored gola.

Zenit je i u nastavku prvog dela nastavio sa pritiskom, i to im se isplatilo u polsednjem minutu. Gol je postigao Pogrebnjak posle dobro izvedenog kornera Domingesa i povratne lopte Denisova.

Drugi deo Junajted je počeo nešto bolje, ali je Zanit u 58. minutu iskoristio prvu šansu u drugom delu i duplirao prednost. 30 miliona plaćeni Dani pobegao je Vidiću i Ferdinandu i lako savladao Van der Sara za sigurnu prednost svog tima.

Junajted je tada bacio sve karte na napad, ali pored izuzetno raspoloženog Karlosa Tevesa nije bilo igrača koji bi pokrenuo englesku mašineriju. Ipak, 20 minuta pre kraja Mančester je smanjio.

Nani je loše izveo korner, lopta je došla do Runija koji je prebacuje na drugu stativu, a tamo Karlos Teves smirenom reakcijom dodaje do Vidića koji je šalje između nekoliko igrača Zenita u mrežu. U samom finišu Korejac Park i Irac O’šej imali su nekoliko prilika za 2:2, ali su ih propustili i Zenit je došao do velike pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu