Nova vest
Fudbal

Petak, 23.03.2007.

14:35

Sulejmani dobio dozvolu da igra

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Miralem Sulejmani, donedavno fudbaler beogradskog Partizana, dobio je dozvolu Svetske fudbalske federacije (FIFA) da igra za holandski Herenven. Sulejmanija, reprezentativca Srbije u mlađim selekcijama, Partizan je suspendovao na godinu dana zbog toga što je bez dozvole kluba otišao u Holandiju i potpisao ugovor sa Herenvenom.

FIFA je holandski klub obavestila da suspenzije FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije ne važe, odnosno da može da licencira mladog fudbalera.

Sulejmani je rođen 5. decembra 1988, a prošao je sve mlađe selekcije Partizana i igrao za reprezentacije Srbije i Crne Gore, kasnije Srbije.

Herenven Partizanu nudi obeštećenje od 310.000 evra, a kako Partizan traži veću sumu, ako se klubovi ne dogovore, arbitriraće FIFA.

"Nismo iznenađeni odlukom," rekao je za klupski sajt predsednik Herenvena Kos Formsma. "Ostaje da se dogovorimo oko obeštećenja. Naša ponuda se zna, sada je odluka u rukama ljudi iz Partizana."

"Ništa nismo dobili zvanično, ali smo čuli da je Sulejmani dobio dozvolu da igra za Herenven. Reagovali smo preko našeg saveza jer, prema normativnim aktima, suspenzija ne može da bude ukinuta," rekao je za Sportski žurnal zamenik generalnog sekretara Stojanče Ristevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu