Nova vest
Fudbal

Subota, 25.06.2005.

22:09

Fatih Terim turski selektor

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Bivši trener Galatasaraja i italijanskih klubova Milan i Fjorentina Fatih Terim postavljen je u subotu za novog selektora turske fudbalske reprezentacije.

Prošle srede Fudbalski savez Turske raskinuo je saradnju sa Ersunom Janalom, koji je četvorogodišnji ugovor potpisao u aprilu prošle godine.

Glavni Terimov zadatak biće da obezbedi plasman Turske na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Turska je trenutno drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi 2, sa sedam bodova zaostatka za vodećom Ukrajinom. Naredni meč Turska igra upravo protiv Ukrajine, 7. septembra, a borbu za mesto u baražu treći tim sa SP 2002. vodiće sa Grčkom i Danskom.

Fatih Terim, koga u Turskoj zovu i "Car", izjavio je da nije mogao da odbije poziv predsednika Turske fudbalske federacije.

"Rekao sam predsedniku Turske fudbalske federacije da se stavljam u službu turskog fudbala. Nisam mogao da odbijem ponudu, jer volim svoju zemlju", izjavio je Terim.

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni, ali jedna turska televizija je javila da će Terim potpisati petogodišnji ugovor naredne nedelje.

Fatih Terim je već biio selektor turske reprezentacije u periodu od 1993. do 1996. godine, a pod njegovim vođstvom Turska je prvi put učestvovala na Evropskom prvenstvu.

Terim u Turskoj ima status nacionalnog heroja, pogotovo posle uspeha sa ekipom Galatasaraja, sa kojom je 2000. godine osvojio Kup UEFA. To je do sada jedini klupski trofej u istoriji turskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu