Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.06.2004.

15:28

Ivančević novi trener Rada

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Novi trener beogradskog FK Rad je Radmilo Ivančević, koji je klub preuzeo samo dan pošto je ekipa neuspešno završila takmičenje u Drugoj ligi, gde će igrati i sledeće sezone.

"Došao sam u ozbiljan i sjajno organizovan klub, koji treba da izraste u ozbiljnu ekipu sa evropskim ambicijama. Neuspešno je završena sezona, ali mi se okrećemo novoj borbi sa jasnim ciljem - povratkom u elitu", rekao je novinarima novi trener Rada.

Ivančević će ekipu voditi u sledeće dve godine. On je kazao da je zadovoljan uslovima i organizacijom kluba, kvalitetom igrača i vernim navijačima.

"Problem je ove sezone bio u karakteru ekipe i odsustvu pobedničkog mentaliteta. Sve je to lepo na oko, ali nema rezultata. Prvi zadatak će biti gradjenje novog mentaliteta, i ako neko već sada ne veruje da ćemo biti prvi na kraju sezone, može slobodno da ide", rekao je Ivančević.

Rad je sezonu završio sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Čukarički, a mnogo bodova gubio je u finišu, kada su rivali često postizali izjednačujuće golove u završnim trenucima utakmice.

Još jedna od odlika ekipe bila je da je postizala malo golova uprkos velikoj inicijativi. Novi trener je najavio da će se tim osvežavati.

"Ako već dve godine postoje isti problemi, onda tu treba nešto da se promeni. Već sam se dogovorio sa Rankom Stojićem, i mislim da ćemo osvežiti sve linije sa bar po jednim igračem. Vode se pregovori sa mnogim proverenim prvotimcima, ali o tome ćemo pričati kasnije", rekao je Ivančević.

Stručni štab Rada još nije kompletiran i pun sastav će se znati za nekoliko dana. Jedino je poznato da će jedan od Ivančevićevih pomoćnika biti Goran Pandurović.

Radmilo Ivančević igrao je najviše u Partizanu i Fenerbahčeu, a trenirao je, izmedju ostalih, i reprezentaciju Kuvajta, Partizan, Ovijedo, niški Radnički, kiparski AEK i japanski Saporo. Prošlu sezonu proveo je na klupi Obilića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu