Nova vest
Fudbal

Petak, 20.06.2003.

21:20

Kup konfederacija: Kolumbija - Novi Zeland 3:1

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Kolumbije savladala je u Lionu Novi Zeland sa 3:1, u meču drugog kola grupe A Kupa konfederacija. Novozelanđani su poveli golom De Gregorija, ali su Kolumbijci preokrenuli pogocima Lopesa, Jepesa i Ernandesa u drugom poluvremenu. 

Kolumbijci su do očekivane pobede protiv nejakih “Kivija” došli tek pošto je protivnik ostao sa igračem manje – u 70. minutu isključen je defanzivac Oldam Atletiksa (člana engleske Druge divizije) Kris Kilen. U tom trenutku rezultat je bio 1:1. U finišu ni herojski nastup golmana Majkla Atinga nije mogao da spasi All Whites-e (još jedna parafraza na All Blacks, kako se zovu NZ ragbisti, setite se da im se košarkaška selekcija zove Tall Blacks) od novog poraza.

Novozelanđani su počeli meč mnogo bolje. Takav pristup doneo im je neočekivano vođstvo u 25. minutu. Situacija je svakako nasmejala sve na stadionu, osim kolumbijske ekipe – Rafaele de Gregorio se spremio za šut sa distance, zamahnuo, promašio loptu, pao na odbrambenog igrača, podigao se i opet šutnuo. Oskar Kordoba je na golu stajao kao skamenjen i nije ni probao da zaustavi ovaj udarac.

Kolumbija je prvo poluvreme odigrala očajno, bez truda. U nastavku se situacija potpuno promenila. Horhe Lopes je u razmaku od tri minuta uputio dva opasna udarca iz velike daljine, prvi je proleteo iznad prečke, a drugi završio u Atingovoj mreži. Usledila je opšta ofanziva južnoameričke ekipe, ali je Ating zaustavio tri veoma opasna napada u samo deset minuta.

Konačno je prevaga na kolumbijsku stranu došla posle isključenja Kilena. Napadi su pojačani, a gol Marija Jepesa u 75. minutu bio je presudan. Jepes je primio loptu okrenut leđima na 16m od gola, podigao je i šutnuo pored bespomoćnog Atinga. Pet minuta pre kraja Đovani Ernandes je bio potpuno sam u šesnaestercu i iskoristio pas Aristisabala za 3:1. U finišu je ponovo blistao Ating, koji je sprečio da prvak Okeanije doživi ubedljiviji poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu