"Obradović je košarkaški zavisnik"

Direktor skautinga Denvera i bivši košarkaš Panatanaikosa Dru Nikolas izjavio je da je Željko Obradović u taktičkom aspektu košarke ispred svih trenera.

Izvor:

Četvrtak, 23.03.2023.

12:11

Foto: Profimedia

Košarkaši Partizana na čelu sa Željkom Obradovićem u naredna tri kola Evrolige imaju priliku da pobedama na domaćem terenu osiguraju mesto u plej-ofu najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Nikolas je istakao da uprkos tome što je igrao pod trenerima poput Serđa Skariola i Etorea Mesine, niko ne može da nadmaši duo Obradović-Itudis.

"Željko je drugačiji trener, uloge su mnogo više definisane i on je želeo da se igra na određeni način. Ipak, onog trenutka kada je verovao da ćeš se toga držati, davao je i slobodu. On je košarkaški zavisnik. Kada se ne bavi svojim poslom, ostaje do 3-4 ujutru, naročito kada je NBA plej-of u toku. Siguran sam da čovek sa njegovim košarkaškim umom konstantno gleda stvari, uzima nešto odavde, nešto odande, analizira. On je u večnoj potrazi za novim znanjem o košarci", rekao je Nikolas za "Basket njuz".

Nikolas nikada nije zaigrao u NBA, ali je po okončanju karijere bio u Minesoti, potom Filadelfiji i sada u Denveru kao direktor skautinga. Upitan je da li bi se Obradović snašao u SAD.

"Mnogo je drugačije u SAD, nisam siguran da bi on toliko uživao. Sad kad radim tu, uvideo sam kaav je NBA raspored – mnogo utakmica i skoro nimalo vremena za trening, a zanm da on u tome najviše uživa, ne u tome da ide s utakmice na utakmicu. Njegova najveća vrlina, i ono za šta sam u njega uvek imao poverenja, jesu plej-of utakmica i fajnal-for. Kada ima vremena da analizira, prilagodi se i da koristi različite tehnike zavisno od rivala. Uvek je imao odgovor: ’Ako igraju drop, napadamo ovako’. Tu je bio za glavu i ramena iznad ostalih“, zaključio je Nikolas.

Nikolas je pod svodovima "OAKA arene" igrao od 2008. do 2011. godine i za to vreme osvojio dve Evrolige, tri grčka šampionata i jedan kup. Igrao je i za Olimpiju iz Milana i CSKA na kraju svoje karijere, a pre Atine je u dresu Efesa bio najbolji poenter Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: