Holanđani igrali za Italijane

Izvor: A G

Utorak, 17.06.2008.

22:44

Default images

Fudbaleri Holandije zabeležili su i treću pobedu na šampionatu Evrope u Austriji i Švajcarskoj pošto su u poslednjem kolu C grupe pobedili Rumuniju 2:0, i tako naše istočne susede ostavili bez plasmana u četvrtfinale. Golove za tim Marka van Bastena na ovom meču postigli su Klas Jan Huntelar u 54. i Robin van Persi u 87. minutu meča. Protivnik Holanđana u četvrtfinalu biće drugoplasirana ekipa iz D grupe.

"Lale" su igrale sigurno, brzo, tečno i sa mnogo samopouzdanja, a do pobede su došli golovima Klas-Jan Huntelara u drugom poluvremenu.

U četvrtfinale će iz ove grupe i Italija, koja je pobedila Francusku 2:0 i tako pretekla Rumuniju, kojoj je trebala pobeda za plasman u četvrtfinale.

Rumunija je u prve dve utakmice igrala sigurno u odbrani i zabeležila dva nerešena rezultata, ali je večeras bila bez ideja u napadu protiv holandskog tima, koji je imao čak devetoricu novih igrača.

Rumunija je uglavnom šutirala iz daljine. Adrijan Mutu imao je dve dobre šanse, a Gabrijel Tamas jednu.

Holandija je u 36. minutu imala sjajnu šansu, kada je Huntelar uputio dugačku loptu u prazno koju je Arjen Roben uhvatio, okrenuo se oko svoje ose da bi izbacio golmana i odbrambenog igrača, ali je uputio loptu pored gola.

Konačno, u 54. minutu Ibrahim Afelaj uputio je pas po zemlji sa desnog krila, a lopta je došla do Huntelara, koji ju je smestio u gol. Rumunija nije bila opasna posle toga, a pobedu je zapečatio Van Persi žestokim šutom u gornji deo mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: