Kivu: "Ne očekujemo poklon u Bernu"

Izvor: AK

Utorak, 17.06.2008.

15:14

Default images

Kapiten rumunske reprezentacije Kristijan Kivu izjavio je da ne veruje da će mu bivši saigrači iz Ajaksa u redovima Holandije pomoći tako što će "pustiti" njegovu reprezentaciju da se domogne bodova i obezbedi plasman u završnicu turnira. Pošto je Holandija, nakon dve sjajne partije i šest osvojenih bodova već prošla u četvrtfinale kao prva u grupi, selektor Marko Van Basten je najavio da će verovatno odmarati ključne igrače u poslednjem meču. Pobeda bi obezbedila prolazak Rumunima, ali je Kivu oprezan.

"Teško je očekivati bilo kakve kalkulacije ili popuštanja zato što odlično poznajem holandski fudbal, i znam šta im ta igra znači. Dugo su čekali da dođu u formu u kojoj se trenutno nalaze i posle fenomenalne dve utakmice ne verujem da će sada usporavati tempo. Iako imaju dve pobede, i dalje žele da pokažu kontinuitet rezultata i potvrde da su favoriti da osvoje ovo EP", izjavio je Kivu, koji je za holandski Ajaks nastupao od 1999. do 2003. kada je bio kapiten Vesliju Snajderu i Rafaelu Van der Vartu, sadašnjim zvezdama "narandžastih".

Kivu se osvrnuo i na dva remija Rumunije sa Francuskom i Italijom, pošto su mnogi stručnjaci prognozirali debakl njegove reprezentacije u "grupi smrti".

"Šta smo do sada postigli je već divno. Da mi je neko pre početka turnira ponudio da potpišem dokument po kojem pristajem na remi sa Francuzima i Italijanima, učinio bih to bez oklevanja. Ipak, sada imamo šansu da prođemo dalje, i jasno je da ovaj tim ima potencijala. Predstoji nam najveći meč za fudbalere ove generacije, i istorijsko poglavlje u rumunskom fudbalu", zaključio je Kivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: