B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije

15. jun 2008. | 23:59

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Jozef Hikersberger ocenio je da domaći nacionalni tim može da pobedi Nemačku u poslednjoj utakmici B grupe prvenstva Evrope, koja se u ponedeljak igra u Beču (20.45). On je na konferenciji za novinare istakao da je Nemačka protivnik koji se samo čini nadmoćnim, i da ga je "moguće savladati".

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

"Ako Nemci sutra budu igrali kao protiv Hrvatske, onda sam uveren da možemo da ostvarimo uspeh", podvukao je Hikersberger.

"Nemci nisu bili tako dobri protiv Hrvatske. Njihova reprezentacija još nije u formi kao na svetskom prvenstvu 2006", objasnio je on, dodjaući da su šanse Austrije "40 odsto".

U Austriji ovih dana vlada euforija pred sutrašnju utakmicu, koja, bar tako žele Austrijanci, treba da udje u istorijske anale.

Naime, mnogi priželjkuju "Čudo iz Beča", koje bi moglo zameniti "Čudo iz Kordobe" iz 1978. godine, kada su Austrijanci naneli težak poraz Nemcima pobedivši susede sa 3:2.

Inače, oba tima moraju da pobede ukoliko žele da udju u dalji tok takmičenja. Austrija je do sada izgubila sa 1:0 od Hrvatske u prvoj utakmici, a u drugoj je uspela da spase bod protiv Poljske (1:1).

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

Na drugoj strani, Nemci su pobedili Poljsku (2:0), ali su zato izgubili od Hrvatske (1:2), te ukoliko dožive poraz protiv Austrije moraće da se vrate kući pre četvrtfinala. Selektor Nemačke Joakim Lev ohrabrio je svoje igrače i rekao im da ne optužuju jedni druge posle poraza od Hrvatske. On očekuje pozitivnu reakciju.

"Obećavam vam da će ekipa igrati drugačije. Trideset miliona ljudi će nas gledati u Nemačkoj i moramo da pobedimo za njih i za našu naciju. Duel sa Hrvatima je već prošlost. Moraćemo da igramo najbolje što možemo jer su Austrijanci mnogo napredovali. Oni imaju tim boraca, ali mi ćemo nadam se biti bolji", rekao je Lev.

Marsel Jansen će propustiti utakmicu zbog problema sa ramenom, a Švajnštajger je suspendovan zbog isključenja. Podolski, Lam i Vesterman imaju takođe problema sa povredama, ali se očekuje da će biti u timu. Lev misli da će njegov tim ispuniti očekivanja.

"Malo pritiska ne može da škodi – moj tim će se izboriti sa time. Ukoliko budemo igrali dobro, nemamo razloga da se plašimo protivnika. Igraćemo našu igru, i pokazaćemo šat možemo".

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI