MVB odmara igrače protiv Rumuna

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2008.

19:09

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Marko van Basten nagovestio je da bi na meču sa Rumunijom u trećem kolu Evropskog prvenstva mogao da odmori standardne prvotimce Andrea Oejera i Najdžela da Jonga. Pomenuti fudbaleri dobili su u žute kartone protiv Francuske (4:1) u drugom kolu Grupe C i u slučaju da se to ponovi na meču sa Rumunijom, propustiće četvrtfinalnu utakmicu.

"Ako je neko od igrača umoran ili ima probleme sa žutim kartonima, mogao bi da odmori. Sa druge strane, ako se neko dobro pokazao na treninzima, moram da mu pružim šansu", kazao je Van Basten na konferenciji za novinare.

Holandski selektor odbacio je mogućnost da njegov tim odigra ispod svojih mogućnosti zbog činjenice da su "lale" već posle dva kola obezbedile plasman u četvrtfinale.

"Ta činjenica je lepa, ali mi želimo i u trećem meču da pružimo maksimum. Za mene je svaka utakmica važna i to se neće promeniti, bez obzira kakvu ekipu budem poslao na teren", istakao je Van Basten.

Van Basten je najavio da će Arjen Roben, koji je propustio prvi meč na turniru sa Italijom, sigurno biti u startnoj postavi protiv Rumunije.

"On je spreman, želi da igra i dobiće priliku da igra", dodao je Van Basten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: