Nova vest
Auto-moto

Petak, 27.01.2023.

10:15

Kraj bajke: Kubica napustio Formulu 1

Poljski vozač Robert Kubica više nije vozač Formule 1 pošto je napustio ekipu Alfa Romea.

Izvor: SN

Autor: SN

Kraj bajke: Kubica napustio Formulu 1
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Alfa Romeo (Zauber) ima novog velikog sponzora što donosi promene i u redovima vozača pa Robert Kubica više neće biti deo tima.

On je kao rezervni vozač nastupio 2021. godine u trkama za VN Holandije i Italije kada je Kimi Raikonen odsustvovao zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Glasine o njegovom odlasku krenule su još krajem prošle sezone kada je i najavljena promena sponzora, a Orlen koji je do sada bio uz Alfa Romeo seli se u Alfa Tauri.

Veruje se da je Kubica završio svoje učešće u Formuli 1 i da mu je prvi trening u Abu Dabiju poslednja sesija u šampionatu, ali, uvek postoji šansa za 38-godišnjeg vozača koji je pregrmeo toliko toga u karijeri.

Setimo se samo Kanade 2007. godine, pa i onog jezivog incidenta u Reliju koji ga je umalo koštao života.

Mnogi će birati da pamte Kubicu po drugim stvarima, po sjajnoj trci u Monci 2006. godine kada je bio na podijumu (prvi u karijeri), po pobedi u Kanadi 2008. godine samo sezonu nakon jezivog incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu