Subota, 27.01.2024.

09:10

Moćna Sabalenka odbranila titulu u Melburnu

Beloruskinja Arina Sabalenka savladala je Kineskinju Đinven Dženg 6:3, 6:2 za 76 minuta neravnopravne borbe u finalu Australijan Opena.

Izvor: B92

Moćna Sabalenka odbranila titulu u Melburnu
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Sabalenki je ovo treće Grend Slem finale i druga titula, druga u Melburnu, do koje je stigla bez izgubljenog seta na turniru.

Protiv Kineskinje imala je lagan posao od starta do samog kraja, za sve se pitala u svakom trenutku duela mačke i miša.

Meč za trofej u ženskoj konkurenciji bio je "jednosmerna ulica" od samog početka.

Sabalenka je već posle 10 minuta igre imala 3:0, servisima je "pomerala težište" protivnice koja jednostavno nije mogla da se nosi sa silom koja se sručila na nju sa druge strane.

Došla je "do daha" u četvrtom gemu međutim bio je to samo "predah" Sabalenke pre njenog novoug udara i serije poena, ubitačnih servisa, vinera i reterna kojima je "lomila" Dženg.

Podatak da je od prvih devet poena na meču osvojila osam, dovoljno govori o tome kako je krenulo danas po trenutno najbolju tensieru sveta.

Lako, baš kao što je tekao prvi set po nju, je i završila taj deo meča - za samo 34 minuta. Drugi set - preslikan odnos snaga.

Nemoć na jednoj i demonstracija snage i atomskog tenisa na drugoj strani. Očas posla bilo je 2:0 uz brejk već u prvom gemu.

Bio je to početak kraja Kineskinje danas.

Popravila je, doduše, Dženg igru, podesila "nišanske sprave", čak i preokrenula u odnosu vinera u jednom trenutku međutim svi drugi elementi, od onih osnovnih, bili su daleko na strani šampionke.

Tek pred kraj, kada je trebalo da dovrši posao, Sabaleka je ušla u kratku fazu nervoze zbog blizine šampionskog trenutka - propustila je tri meč lopte.

Od 40:0 dozvolila je da se Kineskinja vrati, da čak dođe do brejk šanse, ali je Arina potom postavila stvari na svoje mesto.

Moćno, sominantno i poptuno zasluženo, Arina Sabalenka je nova/stara kraljica Melburna. Finale u ženskoj konkurenciji mogli ste, iz gema u gem, pratiti uz B92.net u LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

23 h

Podeli: