Utorak, 23.01.2024.

02:55

Đoković se napatio; Spremio kokice; "Nije tajna"

Novak Đoković savladao je Tejlora Frica 3-1 i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Đoković se napatio; Spremio kokice;
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Srbin je na 30 melburnških stepeni slavio sa 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3 posle skoro četvoročasovne borbe.

Đoković je tek posle dva i po sata igre, na otvaranju trećeg seta, napravio prvi brejk, posle 15 propuštenih prilika, i tima prelomio meč protiv nezgodnog Amerikanca.

"Igrao je kvalitetan tenis, gađao blizu linije, terao me da budem u igri. Teško bilo naći tajming, sunce je bilo jako. Izmoren sam i iscrpljen. Veliki aplauz za Frica, zaslužio je apaluz. Igrao je fantastičan tenis", rekao je Đoković posle meča.

Bila je to njegova 33. uzastopna pobeda u Melburnu, 94. na turniru u karijeri i deveta u isto toliko duela sa Amerikancem koji je u prva dva seta igrao možda najbolji tenis u životu, ali mu to nije pomoglo.

Najbolji teniser sveta će u polufinalu igrati sa boljim iz duela četvrtog i petog tenisera sveta, Janika Sinera i Andreja Rubljova.

"Nik, hajde da ti i ja uzmemo kokice i vidimo kako će oni igrati",
poručio je Novak Kirjosu o potencijalnim rivalima.

Tejlor
Fric je opisao kako izgleda igrati sa Đokovićem, a Đoković nakon opisivanja "patnje" na Rod Lejveru i uticaju Monike Seleš na njegovu karijeru, istakao da svako može da ga pobedi.

Sve detalje sa ovog meča možete da pratite uz LIVE BLOG B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: