Izvor: index.hr

Svi sanjaju o tome da putuju na posebna mesta širom sveta na kojima se jedu izvanredna jela. Srećom, to je cilj koji se može relativno lako ostvariti.

Potrebno je samo dobro planiranje i malo sreće. Neke od najpovoljnijih turističkih destinacija su ujedno i raj za gurmane.

"Budget and Invest" objavio je spisak gradova koji će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane, a visoko na lestvici smestio se i jedan hrvatski grad.

Na prvom mestu italijanski grad

Foto: Shutterstock/Tsurukame Design

Na prvom mestu nalazi se italijanska prestonica Rim.

"Verovali ili ne, Rim je na vrhu mnogih listi i slovi kao pristupačna destinacija. Izvrsna gastronomska scena još je jedan razlog zbog kojeg italijansku prestonicu svake godine posete milioni turista. Razgledanje svih istorijskih znamenitosti u Rimu iscrpljuje, a vrhunska nagrada za to je svakako najbolja domaća testenina koju ćete ikada probati. Sasvim dovoljni razlozi za posetiti Rim", piše "Budget and Invest".

Hrvatski grad zauzeo drugo mesto

Foto: Shutterstock/freeskyline

Odmah iza Rima sledi Split.

"Od svih mesta koje sam posetio u Evropi, Hrvatska se najviše ističe, posebno priobalni grad Split", piše Kris Felan za "Budget and Invest".

"Iako je sam po sebi pristupačan grad, lokalna kuhinja oduševljava svojim ukusima i vrednošću. Lepota gastronomije u Splitu je u tome što povlači uticaje iz mnogih različitih regija sveta zahvaljujući blizini Italije, Grčke i Bliskog istoka. Rezultat su fenomenalni obroci koje ćete pamtiti do kraja života!", dodaje Felan.

I Bugarska se našla na listi

Na trećem mestu nalazi se Bangkok na Tajlandu, u kojem su bezbrojni putnici oduševljeni fantastičnom scenom ulične hrane, i to s dobrim razlogom.

"Rezanci, knedle i lepljivi pirinač neki su od najčešćih vrsta ulične hrane koju ćete pronaći na Tajlandu. Većina ljudi se slaže da ćete u Bangkoku pronaći najbolju uličnu hranu na svetu", otkriva jedan putnik.

U 10 najboljih gurmanskih destinacija smestili su se još i Kejptaun (Južnoafrička Republika), Hanoj (Vijetnam), Lima (Peru), Sofija (Bugarska), Fez (Maroko), Tihuana (Meksiko) i Palermo (Italija).

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.