Izvor: putovanjaiturizam.com

Ovi hoteli su prilagođeni onima koji su hronično umorni, kojima je potreban mir i odmor i koji moraju da se isključe potpuno.

Ove godine je više ljudi pretraživalo pojam "spavanje“ na Guglu nego ikada ranije, prema podacima koje je Gugl Trends objavio prošle nedelje.

Okrećemo se internetu, kako bismo naučili o rutinama pre spavanja, položajima spavanja i da bismo razumeli "zašto smo tako umorni sve vreme". To je pitanje koje je dostiglo vrhunac u junu, prema Guglu.

U stvari, san nam toliko izmiče da je doveo do nove vrste putovanja, odnosno turizma. Hoteli i velnes odmarališta pokreću programe "turizma za spavanje“, koji prevazilaze plišane posteljine i zavese za zamračenje prostorije.

Od kreveta koji koriste veštačku inteligenciju u realnom vremenu, do hipnoterapeuta na poziv, ovih šest mesta trenutno daje sve od sebe pomogne putnicima u boljem spavanju i oporavku.

Dva londonska Zedwell hotela su prilagođena onima koji moraju da se isključe potpuno. Imaju minimalističke sobe bez ometanja poput televizora i telefona, a nemaju čak ni prozore. Dominira prirodni hrast i ambijentalno osvetljenje, a sobe imaju zvučnu izolaciju i prečišćen vazduh. Pored svega ovoga, mnogi hoteli svakako nude i specijalne velnes programe, SPA tretmane, vežbe disanja, savete o ishrani, meditacije.

Konkretno Six Senses Laamu hotel pruža i jogu, odnosno ajurvedske tretmane, a posetioci dobijaju pristup aplikaciji Timeshifter, za suzbijanje osećaja džetlega. Njihovi hoteli nalaze se i u Švajcarskoj, Indiji, Turskoj, na Tajlandu.

Dušek koji pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste jedna je u nizu inovacija.

Njujorški Park Hajat je osvežio svoja tri "apartmana za spavanje" najnovijom verzijom pametnih kreveta. Dušek pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste, a da bi se gost probudio, krevet se postepeno pomera u periodu od 15 minuta da bi ponovo polako i tiho probudio spavača.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.