Izvor: pun kufer

Prema lokalnim legendama, Dark Hedges vole i duhovi. Navodno se ode vrzma duh služavke iz obližnje kuće koja je umrla pod misterioznim okolnostima pre nekoliko vekova...

Kada je porodica Stuart u 18. veku zasadila drvored od 150 bukvi kako bi put koji vodi do njihovog imanja Gracehill bio bajkovito raskošan, nije imala na umu da će se s vremenom grane stabala saviti, ispreplesti i pretvoriti u tunel koji posetitelji nazivaju "čarobnim", "zlokobnim" ili "fantastičnim".

Dark Hedges ćete pronaći na putu Bregagh u selu Stranokum u Severnoj Irskoj, ali i u Igri prestola. Danas je taj prirodni fenomen jedan od najfotografisanijih motiva u Severnoj Irskoj, kao i popularna atrakcija za turiste iz celog sveta. Mističnom igrom svetla, Dark Hedges nadahnjuje fotografe i umetnike, ali i muzičare.

Prema lokalnim legendama, Dark Hedges vole i duhovi. Navodno se tamo vrzma duh služavke iz obližnje kuće koja je umrla pod misterioznim okolnostima pre nekoliko vekova. Kuća porodice Stuart danas je u privatnom vlasništvu, a deo imanja pretvoren je u popularno golf-igralište sa 18 rupa i hotel The Hedges.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.