Izvor: putoholièari

Slavni "Venice Simplon Orient Express", koji vozi putnike iz Venecije u London, suočiće se s novim rivalom 2023. kada "Orient Express La Dolce Vita" krene na prvo putovanje.

Nova železnička usluga sa sedištem u Italiji (u vlasništvu hotelske grupe Accor) nada se da će podstaknuti "novu generaciju" putnika da prigrli zlatno doba putovanja železnicom – pod uslovom da im ne smeta da plate premijum cenu.

Za razliku od Venice-Simplona (kojim upravlja firma za luksuzne vozove Belmond) sa svojim odmah prepoznatljivim art deko dizajnom iz dvadesetih, verzija La Dolce Vita će imati drugačiji izgled: interijeri iz sredine prošlog veka inspirisani oblinama i bojama šezdesetih i sedamdesetih. Svaki od šest vozova La Dolce Vita, koje je dizajnirao studio Dimore sa sedištem u Milanu, sadržavaće 12 deluks kabina, 18 apartmana, jedan počasni apartman i vagon-restoran, u kom će vrhunska italijanska kuhinja biti propraćena italijanskim vinom.

Gosti će uživati u laganom obilasku Italije od Alpa na severu do južnih plaža, klizeći kraj krajolika, jezera i šuma na utabanim stazama i uživajući u umetnosti i kulturi gradova poput Milana, Firence, Venecije i Rima. Italijanski program će imati opcije od jedne do tri noći. Takođe će biti dostupna tri međunarodna programa od Rima do Pariza, Istanbula i drugog po veličini hrvatskog grada Splita.

Akor predstavlja putovanje kao "novi način doživljavanja Italije: ekološki prihvatljiva avantura u kojoj se istražuju zaboravljene ulice", ali s kartama koje koštaju u proseku 2000 evra po noći, po osobi, avantura će biti ograničena na putnike s vrlo dubokim džepovima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.