foto: thinktock
foto: thinktock

Neočekivani razlog zbog kog mogu da vas ne prime u avion

Podeli

Blog „Passenger Shaming“, koji imenuje i ovekovečuje najgore ponašanje turista, prepun je primera neprikladno odevenih turista tokom leta.

Iako mislite da je dres-kod u avionu stvar prošlosti, ipak postoje neke granice.

Neke avio-kompanije, poput Amerikan erlajnsa, imaju pravila oblačenja koja se ne odnose samo na osoblje već i na putnike.

Ranije ove godine, u javnost je procurio snimak jedne putnice koja je letela avionom pomenute kompanijom, tačnije pokušala je to. Naime, ona je na ulazu u avion tvrdila da joj je neko pokidao farmerke, a pošto osoblje nije htelo da je pusti da se ukrca na avion, potpuno je pobesnela i napravila skandal.

Sličan indcident dogodio se 2017. godine kada su dve tinejdžerke putovale avionom kompanije Junajted erlajn i nisu mogle da se uskrcaju na let jer su nosile helanke.

Embed from Getty Images

Slična pravila ima i Er Nju Zeland, koji zahteva „visoke nivoe odevanja“, a neprihvatljivim se smatraju “trenerke, iscepane farmerke, topovi, kratke pantalone, japanke, gole ili bose noge“.

„Njujork tajms“ piše da gotovo sve avio-kompanije imaju pravila oblačenja, ali da su neke poput Junajteda jako rigzorozne po tom pitanju jer nečiji neprimereni izgled može izazvati neprijatnost ili uvrediti druge putnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19120 idi na stranu