foto: thinktock
foto: thinktock

Neočekivani razlog zbog kog mogu da vas ne prime u avion

Podeli

Blog „Passenger Shaming“, koji imenuje i ovekovečuje najgore ponašanje turista, prepun je primera neprikladno odevenih turista tokom leta.

Iako mislite da je dres-kod u avionu stvar prošlosti, ipak postoje neke granice.

Neke avio-kompanije, poput Amerikan erlajnsa, imaju pravila oblačenja koja se ne odnose samo na osoblje već i na putnike.

Ranije ove godine, u javnost je procurio snimak jedne putnice koja je letela avionom pomenute kompanijom, tačnije pokušala je to. Naime, ona je na ulazu u avion tvrdila da joj je neko pokidao farmerke, a pošto osoblje nije htelo da je pusti da se ukrca na avion, potpuno je pobesnela i napravila skandal.

Sličan indcident dogodio se 2017. godine kada su dve tinejdžerke putovale avionom kompanije Junajted erlajn i nisu mogle da se uskrcaju na let jer su nosile helanke.

Embed from Getty Images

Slična pravila ima i Er Nju Zeland, koji zahteva „visoke nivoe odevanja“, a neprihvatljivim se smatraju “trenerke, iscepane farmerke, topovi, kratke pantalone, japanke, gole ili bose noge“.

„Njujork tajms“ piše da gotovo sve avio-kompanije imaju pravila oblačenja, ali da su neke poput Junajteda jako rigzorozne po tom pitanju jer nečiji neprimereni izgled može izazvati neprijatnost ili uvrediti druge putnike.

strana 1 od 1869 idi na stranu