Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Na najduži let na svetu mogu da se ukrcaju samo "odabrani"

Podeli

Rekordni let kompanije Singapur Erlajns, koji će svoju premijeru imati 11. oktobra ove godine, trajaće punih 18 sati i 45 minuta.

Let, koji će spajati Njuark, u Nju Džersiju, i Singapur, svojim trajanjem oboriće dosadašnji rekord, koji od 2017. drži avio linija koji povezuje Dohu i Okland.

Iako bi neki avanturisti, možda, pokušali da se ukrcaju na ovaj let samo da bi mogli da se pohvale da su leteli najdužom linijom na svetu, ipak će, ako to požele, morati papreno da plate kartu. To je, u neku ruku, i logično, jer ako leteći provedete više od 18 sati "u cugu", nema baš nekog smisla "grčiti" se u neudobnim sedištima.

Neki putnici su, međutim, ostali neprijatno iznenađeni najavom kompanije da na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici moći da biraju između 94 sedišta premijum ekonomske klase i 67 sedišta biznis klase.

Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Aviokompanija je objavila da se na ovaj potez odlučila shvativši da je na ovako dugim letovima, jednostavno, potrebno veoma mnogo komfora.

Rekordno dugačak let predstaviće i novi Erbasov avion, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima dosta veće prozore, bolji kvalitet dotoka vazduha, ali i osvetljenje koje bi trebalo da pomogne prilokom pokave "džet lega".

Udaljenost od Singapura do Njuarka iznosi gotovo neverovatnih 16.700 kilometara, pa se očekuje da će karta za najduži let u jednom smeru koštati od 1.000 dolara pa naviše.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 1888 idi na stranu