Sunčana reka: Obala koja je razoružala De Nira

Podeli

Kada je krajem šezdesetih godina poznati američki glumac Robert de Niro putovao auto-stopom kroz Srbiju, put ga je doveo i na obalu Drine, u Banju Koviljaču, u čijoj blizini se nalazi Sportsko-rekreativni kompleks "Sunčana reka".

De Niro je pored Drine prenoćio, a ova reka je na njega ostavila tako veliki utisak da je svojoj kćerki dao ime Drina.

Turistički kompleks "Sunčana reka" čine kuća za smeštaj gostiju "Nada" (30 ležaja), kućice za smeštaj gostiju i vila "Sunčana reka" sa dve sobe (57 ležaja), kafana "Pod vrbom" (270 mesta), letnja bašta, muzejska postavka "Drina kroz vekove", biznis sala sa 100 mesta, otvoreno ognjište, pečenjara, letnjikovac i uređena drinska obala sa šljunkovitom plažom ("Šotrina plaža"), "Borisov bar" na "Šotrinoj plaži" (150 mesta), parking, tereni za sport i rekreaciju i ergela.

U "Sunčanu reku" u Gornjoj Koviljači ovih jesenjih dana stižu turisti iz naše zemlje, RS i Federacije BiH, ali i iz inostranstva. Šetnja livadama i gučevskim šumama, predah kraj Drine, vožnja čamcima, časovi jahanja za najmlađe goste, ture pešačenja sve do Ravne gore, deo su sadržaja najposećenije destinacije kraj Drine. Gostima su na raspolaganju i sportski tereni: od teniskih, odbojkaših, pa do onih za mali fudbal, košarku, rukomet i atletiku.

* Cene pića su oko 120 dinara.

* Gotova jela od 200 do 300 dinara.

* Jela s roštilja koštaju od 250 do 750 dinara, koliko su i jela po specijalnoj porudžbini.

U središtu kompleksa nalazi se i nova crkva posvećena Sretenju Gospodnjem, koju je osveštao episkop šabački Lavrentije, a neposredno posle toga svetinju i "Sunčanu reku" posetio je i patrijarh srpski Irinej.

- Crkvu smo podigli da bi naši gosti imali sve sadržaje, od rekreativnih do duhovnih, kako bi nam opet došli - kaže Zoran Mirković, vlasnik "Sunčane reke".

Na ognjištu se redovno krčkaju jela ispod sača, nude se sve vrste pečenja, peče se i riba ulovljena u Drini. U ovom prelepom kutku postoje i aranžman za dvoje, vikend-aranžman za dvoje, "medeni mesec", ručak za dvoje po promotivnoj ceni, velnes program, kreativna radionica...

Izvor: Novosti.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19035 idi na stranu