Beogradski karneval brodova

Podeli

Tradicionalna gradska manifestacija, osmi po redu Beogradski karneval brodova biće održana 2. jula pod sloganom "Vreme je za reke".

Manifestacija ima za cilj da promoviše reke Savu, Dunav, njihovo ušće koje zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini nešto po čemu je Beograd prepoznatljiv. Pored popularizacije reka i obala cilj karnevala je da podigne atmosferu u Beogradu i na taj način Beograđanima i gostima iz celog sveta priredi dobru zabavu.

Ova manifestacija ima i za cilj da promoviše Beograd kao turističku destinaciju, nautički turizam, razvoj privrede i investicije na rekama. Pored učešća plovila iz beogradskih marina i karnevalskih grupa, održaće se veliki koncert na reci "Bajaga i instruktori" i drugi muzički izvođači.

Slika koncerta na reci (na brodu koji je privezan za obalu) treba da obiđe ceo svet i pošalje poztitivnu poruku o Beogradu i bude pozivnica za buduće goste. Manifestacija će u nekoliko segmenata promovisati kandidaturu "Beograd - kulturna prestonica Evrope 2020. godine".

"Vreme je za reke" je slogan koji poziva građane i turiste da toga dana u što većem broju posete manifestaciju i učestvuju u programu.

"Kod srećne bove" je podslogan manifesatcije i ima za cilj da promoviše ušće reke Save u Dunav, gde se nalazi bova koja to mesto obeležava i gde se spaja više od sto reka Evrope koje se ulivaju u Dunav.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 1898 idi na stranu