Izvor: B92

Ministarka turizma Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam Haris Teokaris dogovorili su na onlajn sastanku potpisivanje zajedničkog Memoranduma o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije kovida 19. Ovo bi trebalo da bude prvi korak ka mgućim dogovorima o uslovima ulaska naših državljana, a mi vas pitamo - koji su vaši planovi?

Memorandumom će biti definisati uslovi ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine.

Aleksadar Seničić, direktor Jute, kaže za B92.net da se čeka i zvanično potpisivanje memoranduma, a tog trenutka agencije mogu da izađu sa konkretnim ponudama.

Foto: Calin Stan / Shutterstock

"Ovo nam otvara 50 odsto mogućnost da ćemo raditi nešto ove godine. I dalje imamo ljude koji neće putovati, što zbog straha, što zbog cene PCR testa... Zato je bitno da znamo tačne uslove. Recimo, antigenski test je značajno jeftiniji. Kada to budemo precizno znali, onda će i naši turisti moći da preračunaju troškove", istakao je on.

Ovo nas približava omiljenom letovalištu, a u nadi da će do otvaranja granica zaista i doći pitamo vas: Da li planirate da letujete u Grčkoj ove godine?

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.