Foto: Africa Studio / Shutterstock
Foto: Africa Studio / Shutterstock

Građani Srbije će moći bez vakcine u Grčku

Podeli

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas za Tanjug, posle razgovora sa ministrom turizma Grčke Harisom Teokarisom, da će ove godine u Grčku moći da putuju i građani Srbije koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Matić je objasnila da će onda u tom slučaju građani morati da prođu "dvostepenu kontrolu".

"Prva vrsta kontrole koju će grčka strana zahtevati jeste posedovanje verovatno antigenskih testova, znači ne isključivo PCR testova, a druga vrsta kontrole koju će oni sprovoditi na svojoj granici su brzi testovi", rekla je Matić.

Ona je dodala da će brzi testovi zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji iz koje građani dolaze.

Foto:  Calin Stan  / Shutterstock
Foto: Calin Stan / Shutterstock

"Pošto pričamo o građanima Srbije zavisiće od toga kakva će biti epidemiološka situacija u tom trenutku u Srbiji. Mi verujemo da će ona biti znatno bolja nego što je sada i da će možda procenat tih građana koji će morati da prođu tu drugostepenu kontrolu biti znatno manji", istakla je Matić.

Matić je prenela još jednu značajnu vest za građane, a to je da će svi oni koji su prošle godine sklopili ugovore sa srpskim agencijama o zamenskom putovanju, do kraja 2021. godine moći da iskoriste to putovanje u Grčkoj.

Vakcina "prokrčila" put do Grčke: "Naši turisti će moći da preračunaju troškove"

"Mislim da je ohrabrujuća vest i da će grčki smeštajni kapaciteti više od 80 odsto biti otvoreni ove sezone. To je jako značajno za naše građane i turističke agencije", rekla je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 225 idi na stranu