Nova vest
Fudbal 1

2.5.2024.

20:59

Zvezda slomila TSC i "overila" titulu VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC rezultatom 2:1 i tako obezbedili 35. šampionsku titulu.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Starsport

Tim Vladana Milojevića je u okviru trećeg kola plej-ofa Superlige slavio protiv ekipe iz Bačke Topole i tako došao do nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Strelci za crveno-bele su bili Piter Olajinka u 55, odnosno Šerif Ndiaje u 75. minutu, dok je jedini gol za TSC postigao Ivan Milosavljević u 60. minutu susreta.

TSC je treći na tabeli sa 66 bodova, četiri manje od crno-belih, koji su nešto ranije izgubili u Humskoj od Vojvodine sa 3:2.

Nije bilo puno zanimljivih situacija na početku utakmice, mada je i jaka kiša koja se stuštila na Beograd uticala na to.

TSC se fokusirao na odbranu, uz pojedine izlete preko kontranapada, dok su crveno-beli pokušavali na teškom terenu da kroz pas igru stignu do gola.

Čak i kada im je to uspevalo, finiš akcije je izostajao usled slabih udaraca, pre svega Šerifa Ndiajea i Osmana Bukarija.

Ndiaje je zapretio posle centaršuta Pitera Olajinke, dok je Bukari pogodio u glavu Gorana Antonića posle ubačaja Milana Rodića.

Šerif je i nešto kasnije zapretio, tako što je skrenuo loptu posle traljavog pokušaja Bukarija, koji je i sam ubrzo istrčao pred golmana Veljka Ilića.

Između ta dva pokušaja, Aleksandar Dragović je nakon kornera In Bom Hvanga šutirao glavom pored stative.

Korejac je bio najbliži golu u prvom delu susreta, ali je njegov udarac sa distance ostao na prečki.

Na startu nastavka gosti su tražili penal posle duela Aleksandra Ćirkovića i Srđana Mijailovića, ali je sudija Ilić smatrao da kontakt nije bio dovoljno jakog intenziteta.

Crveno-beli su otpor rivala slomili u 55. minutu, kada je Olajinka glavom, posle kornera Hvanga, savladao Ilića, koji je stigao da samo zakači loptu na putu do mreže.

Nije mnogo trajala radost domaćih, pošto je TSC uzvratio posle samo pet minuta, a strelac je bio Ivan Milosavljević.

Ćirković se dobro ubacio u prostor na levoj strani, pronašao na drugoj stativi Ivana Milosavljevića, kome nije bilo teško da postigne gol. Dragović je izbacio loptu u polje, ali je ona pre toga već prešla gol-liniju.

Tim iz Bačke Topole se nakon izjednačujućeg gola okuražio i krenuo po preokret, mada su prave šanse u tom naletu na gol Omrija Glazera – izostale.

Zvezda je do novog vođstva stigla u 75. minutu, a velike zasluge za gol Šerifa Ndiajea idu rezervisti Ognjenu Mimoviću.

Probio je po desnoj strani, vratio na drugu, gde ju je sačekao Milan Rodić, koji je pogodio stativu, da bi se lopta od Antonića odbila pravo na nogu Šerifu koji ju je samo zakucao u mrežu.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata, pa je i slavlje crveno-belih moglo da počne.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu