Izvor: TU Magazin

Uvođenje takozvanih "tihih“ zona na letovima ima za cilj da omogući poslovnim putnicima neometan rad, imajući u vidu da su poslovna putovanja u porastu. Za sada, to nudi samo jedna avio-kompanija, naravno, uz određenu nadoknadu

Corendon Airlines uvodi zone bez dece na pojedinim letovima kao novu uslugu koja će biti spremna za nekoliko meseci. Ovaj turski avio-prevoznik već početkom novembra meseca pokreće uslugu "samo za odrasle“, uglavnom na dugim letovima, na kojim deca postanu nervozna i razdražljiva.

Ako ste ikad putovali avionom gde u kabini ima male dece, sigurno ste pojačali muziku na vašem telefonu na maksimum kako ne biste preko slušalica čuli plač i buku. Upravo zbog toga Corendon Airlines uvodi "tihe zone“, odnosno prostor u kabini bez dece uz dodatnu naknadu na svojim letovima između Amsterdama i Curaçaoa. Usluga, koja će službeno biti pokrenuta 3. novembra, biće rezervisana samo za putnike starije od 16 godina.

Zona „Only Adult“ namenjena je putnicima koji putuju bez dece ili osobama koje samo žele miran let bez buke. Osnivač Corendona, Atilay Uslu, izjavio je da ova nova usluga omogućava distancu između putnika. Na taj način, oni žele da pomognu istovremeno i roditeljima, čija bi deca eventualno smetala ostalim putnicima.

Putnici koji se ukrcaju na let mogu rezervisati mesto već od 48 dolara u zoni samo za odrasle, koja će se nalaziti u prednjem delu aviona i biti odvojena od ostatka kabine zidom. To je prvi evropski avio-prevoznik koji je kabinski prostor prenamenio isključivo za odrasle osobe.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.