Izvor: TU Magazin

Statistički podaci nedvosmisleno pokazuju da će Hrvatska oboriti sve turističke rekorde u ovoj godini.

Hrvatska obara sve rekorde u turističkim noćenjima. Najuspešnija godina za turizam u nekadašnjoj Jugoslaviji je bila 1986. godina, navodi portal turizmoteka. Te godine je ostvareno ukupno 111.133.132 noćenja turista, od kad se beleži blagi i konstantni pad.

U Hrvatskoj je u 1989. ostvareno 68.160.000 noćenja ili 61 % svih jugoslovenskih noćenja, što je tada bio rekord. Zadnji najbolji rezultati koje je Hrvatska ostvarila bili su iz 2019. godine sa 108. 6 miliona noćenja, što je najbolji rezulat u istoriji.

Na osnovu statističkih podataka 2022. godina obećava, i Hrvatska obara sve rekorde u noćenjima turista, što domaćih, što stranih. Prema prognozama turističkih stručnajka, ova godina bi trebalo da prestigne najbolju turističku zlatnu godinu ikad zabeleženu i premaši broj od 111 miliona noćenja.

Hrvatska je u poslednjim godinama sve više zastupljena u mnogobrojnim vodećim svetskim časopisim i u drugim medijima. Svi oni hvale prirodne i kulturne atrakcije, ali i bogatu gastronomsku ponudu.

Hrvatska je ne samo lepa, ona je sadržajna i autentična, i nudi zaista odmor za sve.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.