Izvor: B92

Kuću iz detinjstva Džordža Harisona, jednog od članova grupe Bitlsi, na aukciji je kupio Amerikanac Ken Lambert, a onda je preuredio i počeo da izdaje preko Airbnb-a

Kuća u kojoj je u detinjstvu živeo Džordž Harison može da se iznajmi putem Airbnb-a za 300 funti po noćenju.

Na fotografijama se vidi da se u dnevnoj sobi nalaze cvetne tapete koje su ranije primećene na slikama Džordža Harisona, koji je tamo živeo od svoje šeste godine.

Takođe, gosti će u dnevnoj sobi pronaći i gitaru na kojoj mogu da sviraju i to u sobi u kojoj je legendardni bend držao svoje probe na početku. Fotografije koje dokumentuju odrastanje Harisona i nastupa fantastične četvorke se nalaze svuda po kući.

Budi Kevin Mekalister jedan dan: Airbnb iznajmljuje popularnu kuću

Najmlađi od četvoro dece, Džordž i njegova porodica, živeli su u Apton Grinu 25 u Speku, u Liverpulu, od 1949. do 1962. godine i to baš u trenutku kada je trebalo da Bitlsi dožive veliki uspeh.

Ovu kuću je na aukciji prošlog novembra kupio 48-godišnji Amerikanac Ken Lambert za 171.000 funti. Sedam godina ranije, drugi obožavalac ju je kupio za 156.000 funti.

"Ja sam veliki fan Bitlsa i Džordž je moj omiljeni član grupe. VIdeo sam da se prodaje i odlučio da dam ponudu. Bila je u prilično dobrom stanju, ali je bila potpuno prazna", rekao je Ken.

Ljudi mogu da rezervišu boravak od najmanje dve noći, za 200-300 funti po noći. Slične Airbnb kuće u okolini koštaju 69 funti po noćenju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.