Izvor: B92

Kako početak godine donosi nove ciljeve i odluke sa sobom, tako su eksperti sa platforme PsychicWorld.com želeli da saznaju koje su to destinacije širom sveta za koje se veruje da donose sreću, a koje treba posetiti u 2022. godini.

U okviru istraživanja su se analizirala tri kriterijuma - broj mesečnih pretraga na Guglu, broj haštagova na Instagramu i broj kritika na TripAdvajzoru.

Kombinovanjem ovih kriterijuma ustanovljena je prosečna ocena popularnosti sa najvišom ocenom od 10 za svaku od 30 analiziranih destinacija.

Fontana di Trevi, Rim

Na prvom mestu se nalazi Fontana di Trevi u Rimu, verovatno najpoznatija lokacija u Italiji na koju ljudi dolaze između ostalog zato što veruju da donosi sreću.

Njena ocena je 9,5 do 10, a najbolje je ocenjena na Tripadvajzoru i druga je po broju haštagova na Instagramu.

Ova fontana završena je 1762. godine, a veruje da se da oni koji traže sreću treba da stanu leđima okrenuti fontani i bace novčić preko levog ramena kako bi garantovali i sreću i povratak u Rim u budućnosti.

Gde završe novčići iz Fontane di Trevi?

Aja Sofija, Istanbul

Na drugom mestu se nalazi Aja Sofija u Istanbulu sa ocenom 9,3 od 10 - ona je druga po broju mesečnih pretraga.

Potražite u njoj stub koji plače (stub Svetog Grgura), u kojem se nalazi rupa veličine palca, zatvorena mesinganom pločicom.

Stavite palac u rupu, zatim ga okrenite za 360 stepeni i sve vaše želje će se, navodno, ispuniti.

Najtraženija jesenja destinacija: 10 mesta koja treba da posetite u Istanbulu FOTO

Huverova brana, Nevada

Na trećem mestu je Huverova brana u Nevadi sa ocenom 9,2 od 10 - može se pohvaliti najvećim globalnim prosečnim mesečnim obimom pretrage od 305.000 pretraga.

U Huverovoj brani se nalazi jarbol za zastavu visok 142 metra, koji je okružen dvema statuama od po više od devet metara koje se nazivaju Krila republike.

U lokalnoj tradiciji se smatra da trljanje nogu ovih figura priziva sreću.

Nakon ovih, slede Karlov most (ocena 9) u Pragu, zamak Blarni (7,5) u Irskoj i Fušimi Inari-taiša (7,1) u Japanu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.