Izvor: B92

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložen je hitan inspekcijski nadzor firme Gea turs, jer je prema rečima ministra Tomislava Momirovića nedopustivo da se građani ostave u Grčkoj bez prevoza.

"Nedopustivo je da se naši građani ostave u inostranstvu na taj način, posebno u trenutku kada i dalje nismo potpuno relaksirani u vezi sa korona virusom. Naložili smo hitan inspekcijski nadzor firme Gea turs, kako bismo utvrdili da li je prevoznik radio po Zakonu o prevozu prilikom odvoženja naših građana u Grčku. Insistiraćemo na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju", izjavio je danas ministar Tomislav Momirović.

Prevoznik ostavio putnike “na cedilu”: Razlog – Grci ih “reketiraju”

Naveo je da Gea turs poseduje Licencu za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i, prema proverama u bazi ministarstva, ta agencija poseduju i autobuse s kojima nesmetano mogu da vrše vožnju u Grčkoj.

Oglasio se prevoznik posle slučaja ostavljenih putnika: “Nas su bukvalno eliminisali I ubili"

"Između ostalog, radi se o prevozniku koji je konkurisao i dobio nepovratna novčana sredstva kroz Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa. Očekujem svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima i prema poslu kojim se bave, kao i hitno slanje autobusa, a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji'', rekao je on.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.