Izvor: B92

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas u Beogradu da je epidemiološka situacija u njegovoj zemlji stabilna i da u mnogim mestima, naročito na moru, nema aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, istakavši da je urađeno sve da bi se turistička sezona odvijala na najbolji način.

"Puno smo ove godine uradili na osnaživanju medicinskih protokola, kako bismo sačuvali stabilnu epidemiološku situaciju, pa smo uveli i besplatno lečenje turista koji dođu u Crnu Goru, a zaraze se koronom tokom odmora", kazao je on na promociji uspostavljanja komercijalnih letova nove avio-kompanije "Er Montenegro".

Istakao je da je u Crnoj Gori vakcinisano 35 odsto stanovništva jednom dozom vakcine, a skoro 25 odsto sa obe doze, te da su turistički radnici bili prioritetna kategorija za vakcinaciju.

Milatović je kazao da je stanovništvo u primorskom delu zemlje bolje vakcinisano od onog na severu, te da se mnogi hoteli i promovišu time da im je osoblje vakcinisano i deo nosi bedževe na kojima piše da su vakcinisani.

On je naglasio da se gosti iz Srbije i regiona u Crnoj Gori tretiraju kao domaći, i najavio skoro povećanje broja letova između Crne Gore i Srbije.

Predrag Todorović, izvršni direktor "Er Montenegra", naveo je da će Beograd biti glavna destinacija te kompanije:

"Letećemo iz Podgorice ka Beogradu u početku jednom dnevno, dok će iz Tivta u početku biti dva leta dnevno ka Beogradu, a u toku letnje sezone i do tri puta dnevno."

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.