Ilustracija/Foto: Vadim Nefedoff/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Vadim Nefedoff/Shutterstock

Otvaraju granice za turiste, ali po novim protokolima

Podeli

Šri Lanka će u četvrtak ponovo otvoriti svoje granice za međunarodne turiste nakon desetomesečne pauze.

Međutim, putnici će biti podvrgnuti strogim protokolima. Kako je najavljeno, turistima će biti dozvoljen boravak u 55 određenih hotela širom zemlje, koji će biti nedostupni lokalnom stanovništvu, ne računajući osoblje hotela.

Posetioci će, takođe, morati da pokažu i negativan PCR test, urađen do četiri dana pre dolaska u zemlju. Moraće da urade još dva testa, ukoliko se radi o boravku u trajanju do sedam dana, odnosno tri testa ako borave duže od nedelju dana.

Ilustracija/Foto:BABAROGA /Depositphotos
Ilustracija/Foto:BABAROGA /Depositphotos

Direktorka Uprave za razvoj turizma Šri Lanke Kimarli Fernando izjavila je da sa velikim zadovoljstvom i uzbuđenjem najavljuju da Šri Lanka otvara granice za turiste od četvrtka ove nedelje. Otvarajući vrata svetu, prema njenim rečima, zemlja je preduzela sve mere predostrožnosti kako bi se ostrvo učinilo sigurnim, bezbednim i spokojnim mestom za posetioce, prenosi Travelmagazine.rs.

Turisti koji žele da posete zemlju moraće da kupe osiguranje koje košta 12 američkih dolara. Ovo osiguranje je sa sumom pokrića do 50.000 američkih dolara za medicinske troškove u vezi sa koronavirusom.

Međutim, putnicima koji su proveli do dve nedelje u Velikoj Britaniji pre puta neće biti dozvoljen ulazak u zemlju.

Takođe, letovi iz Velike Britanije su i dalje zabranjeni. Ova pravila su rezultat pokušaja da se zemlja zaštiti od još zaraznijeg soja kovida 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1736 idi na stranu