Izvor: B92

Po poslednjem preseku, u Baru je neuporedivno manji broj turista u odnosu na prethodnu sezonu, kaže Dušan Raičević, gradonačelnik opštine Bar.

"Trenutno u Baru boravi 1.728 turista, što je neuporedivo manji broj u odnosu na prethodnu sezonu. Ovu sezonu treba posmatrati kao izazovnu, sa drugačijeg aspekta. Možda je trenutak da se naša turistička ponuda prilagodi novim savremenijim turističkim trendovima", prenose Vijesti reči gradonačelnika te opštine Dušana Raičevića.

Kako kaže, Turistička organizacija već promoviše "neotkrivene lepote grada" i priprema ponudu za narednu turističku sezonu, koja bi trebalo da bude "sezona turističkog oporavka".

Sve tradicionalne manifestacije u ovom trenutku su odložene:

"U slučaju da se epidemiološka situacija popravi bićemo u prilici da organizujemo programe koji su planirani tokom Barskog letopisa", rekao je Raičević.

Gradonačelnik kaže da su službe svakodnevno na terenu i da se dezinfikuju javne površine, kao i da će sa tim aktivnostima nastaviti, kako bi se izborili sa koronavirusom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.