Pratioci izglasali: Ovo su najlepše plaže na hrvatskom delu Jadrana

Vis je visoko na listi sa čak dve plaže u top-10 - Stinivom i Srebrnom, a mnogi od anketiranih ne mogu da zamisle lepši odmor od odmora na plažama Rapca...

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

13:47

Pratioci izglasali: Ovo su najlepše plaže na hrvatskom delu Jadrana
Foto: depositphotos/adogg

Ako se još niste odlučili na kojoj ćete plaži odmarati ovog leta, možda vam pomognu informacije jednog malog istraživanja. Naime, više od 400 komentara i hiljade lajkova je više nego dovoljno da rezultati jednog istraživanja budu predstavljeni i da prema njima odaberete ovogodišnji komadić raja na Jadranu, prenosi Pun kufer.

Zaključak je da Hrvatska ima mnogo predivnih plaža i da su većini favoriti manje-više isti.
Jedan hrvatski portal na svojoj stranici na Fejsbuku organizovao je izbor za najlepše plaže tog dela Jadrana. Za najlepše hrvatsko mesto, a na kojem "nema nikoga", odabrano je ostrvce Proizd, sa svojim neverovatnim plažama.
Odmah ispod Proizda na ovoj virtuelnoj listi našla se predivna plaža Sakarun, a hrpu “lajkova” pobrala je i predivna Pasjača. Na četvrtom je mestu plaža Punta rata u Brelima, a dosta pozitivnih komentara odnosilo se na Makarsku rivijeru, posebno na plaže u Baškoj Vodi.
Vis je visoko na listi sa čak dve plaže u top-10 - Stinivom i Srebrnom, a mnogi ne mogu da zamisle lepši odmor od onoga na plažama Rapca. Čini se da bi Korčula na nekom izboru mogla da bude prvi favorit za ostrvo s najlepšim plažama, jer dosta ispitanika smatra da je najljepša plaža u Hrvatskoj svaka na Korčuli, "samo treba ići od jedne do druge".
Na Pelješcu je omiljena plaža Divna, Slatinica na Olibu, a na predivnom Biševu – Porat. Naravno da je i Zlatni rat visoko rangiran, kao i Lubenice ili rt Kamenjak. Unije su isto mnogima idealno mesto, kao i Zavala na Hvaru ili Veli žal na Dugom otoku, a i Split se našao na listi sa svoje dve uzdanice - Bačvicama i Firulama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: