Izvor: B92

Danas je počelo prijavljivanje za prvi kontingent od sto hiljada vaučera za subvencionisani zimski odmor u Srbiji, ogromne gužve su evidentne ispred svih poslovnica Pošte Srbije, do devet časova podneto je čak 60.000 prijava.

Građani su već od ranih jutarnjih časova stali u redove ispred najbliže pošte. Kako smo mogli da primetimo ispred poslovnica Pošte Srbije na Voždovcu i na Novom Beogradu, najviše je starijih sugrađana i, prema njihovim rečima, stoje u redu više od sat vremena.

Oni sa kojima smo razgovarali kažu da im nije problem da čekaju, a planiraju da posete neku od srpskih banja.

"Već sat vremena čekam svoj red, ove godine planiram da iskoristim vaučer za posetu neke banje, Srbija ih ima mnogo, ali ja ću izabrati Sokobanju", rekla je starija gospođa za B92.net.

Najviše je zainteresovanih za Vrnjačku banju i Sokobanju, pored njih, veliko interesovanje vlada za Sijarinsku banju i Atomsku banju.

"Došli smo oko 7 i 20. Idemo u Vrnjačku banju“, izričito je izjavila gospođa za B92.net.

Do devet časova podneto 60.000 prijava za turističke vaučere

Prijave za turističke vaučere u Srbiji do devet časova je podnelo 60.000 građana, rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije.

Prijave se podnose na poštanskim šalterima, iznos na vaučerima je 10.000 dinara, deli ih se 100.000 a limit mesečnih primanja zaposlenih za ovaj vid subvencionisanog odmora je povećan na 80.000 dinara.

Prijavljivanje za vaučere za subvencionisani zimski odmor u Srbiji počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije koje rade 24 časa, gde su građani podneli popunjene prijave i prateću dokumentaciju, a nastavljeno je danas po otvaranju više od 1.500 ekspozitura, širom zemlje.

Foto: Tanja Radovanoviæ/Tanjug

Kako se prijaviti?

Do vaučera možete doći vrlo lako! Pre svega morate izvršiti rezervaciju smeštaja i popuniti prijavu.

Obrazac Prijave za vaučere možete preuzeti ako kliknete OVDE.

Uz prijavu se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

1) Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili penzioni ček odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije.
2) Lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju koju možete preuzeti ako kliknete OVDE.
3) Radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.
4) Studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu.

Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

Obrazac Potvrde za zaposlene o visini primanja možete preuzeti ako kliknete OVDE.

Popunjena Prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele Republike Srbije.

Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo, preko, JP “Pošta Srbije“, dostavlja vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke.

– Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.
– Vaučer se može iskoristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.
– Period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.
– Akcija može biti prekinuta i pre navedenih rokova ukoliko ranije bude podeljena kompletna predviđena količina vaučera.

Foto: B92.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.