Foto: depositphotos/Siempreverde
Foto: depositphotos/Siempreverde

Bez ležaljke i suncobrana ko ne želi: U Crnoj Gori moći će se besplatno na plažu

Podeli

"Nije nam drago kada u srpskim medijima pročitamo da je ležaljka u Crnoj Gori 150 ili 70 evra dnevno."

Crnogorsko primorje uveliko je spremno za početak nove turističke sezone, a od ove godine gostima će, osim javnih i hotelskih plaža, ponuditi 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti sa kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" na kome će moći da se opuste.

To je za srpske medije u Budvi izjavio direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić, koji je dodao da će to gostima pružiti dodatni komfor, javlja Tanjug, a prenose „Novosti“.

Ukazao je i da je ove godine sezona počela nešto ranije, spajanjem uskršnjih i prvomajskih praznika, te da je u tom periodu popunjenost hotela u Crnoj Gori bila bolja za 10 do 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"To je i naš cilj, da maksimalno razvučemo i da imamo što dužu sezonu", rekao je Jelušić.

S druge strane, kaže on, u obavezi su da pre sezone pripreme kompletnu infrastrukturu za doček prvih gostiju, što su, ističe, ispunili i ove godine.

"Ono što je naša centralna tema jeste da ćemo ove godine, osim marine u Luštici, imati još jednu marinu, Porto Novi. To je projekat međunarodnog brenda koji se kvalitetno bavi pravljenjem marina na Mediteranu", istakao je Jelušić.

Kaže da je to pokazatelj da Crna Gora ulaže u kvalitetniji razvoj infrastrukture i smeštajne kapacitete i dodao da će gosti koji ove godine budu letovali u Crnoj Gori sigurno videti nešto novo - objekat, plažu ili restoran.

Govoreći o ceni ležaljki i suncobrana na plaži, Jelušić kaže da su cene na nivou prošlogodišnjih, a negde čak i niže i ističe da je povećan broj plaža gradskog tipa na kojima uopšte nema ležaljki i suncobrana.

"Od ove godine striktno ćemo poštovati da barem 50 odsto plaža bude oslobođeno za goste koji ne žele da rentiraju dnevno ležaljku ili suncobran", rekao je Jelušić.

On objašnjava da se usluga na Svetom Stefanu ne može uzimati kao referentna tačka za celu Crnu Goru, jer su u Budvi mobilijari od pet do sedam evra dnevno, dok ih pojedini ugostitelji u junu daju gratis ukoliko ste njihov gost.

Cene smeštaja u odnosu na prošlu godinu, kaže Jelušić, nisu rasle, ali je, ističe, generalna politika Crne Gore da ako raste kvalitet usluge, raste i cena.

Međutim, navodi primer da je hotel "Palas" u Petrovcu s četiri zvezdice za praznike i nakon praznika imao cenu za polupansion 35 evra, što je, kaže, povoljna cena za takav hotel i dodaje da je sličnih ponuda bilo u Herceg Novom i Tivtu.

"Biće za svačiji džep, od privatnih povoljnijih smeštaja do luksuznih vila", podvukao je Jelušić.

strana 1 od 346 idi na stranu