Četvrtak, 03.06.2021.

01:46

Tehnopolis 123: Vuci u jagnjećoj koži

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 123: Vuci u jagnjećoj koži
Od Huaweijeve do Googleove zamene za Android, blaženopočivšeg Windowsa 10X i sudske borbe između Epica i Appleovih 30%.

Tim Cook zatvorio je suđenje koje ovih dana puni medijske stupce u Americi, a i šire. Bitka oko 30% provizije i prava da se ta provizija plati ili ne čeka svoj sudski epilog posle brzog, a nadamo se i efikasnog sudskog procesa.

Huawei nas je na dan snimanja počastio predstavljanjem HarmonyOS-a, svoje platforme budućnosti koja će uz velike planove i ideje za početak pogoniti nekoliko novih uređaja i zameniti Android sa ili bez Google na ambicioznih 100 sprava. Androidu se izgleda ne piše dobro pošto je na drugoj strani sveta Google pustio u promet svoj operativni sistem koji bi valjda jednog dana trebalo da zameni i Android. Fuchsia OS će se doduše "zavrteti" prvo na prvoj generaciji Nest Huba. Na kraju bloka o operativnim sistemima pomen pre rođenja dajemo Windowsu 10X.

Pod tačkom razno ostali su Twitterova plaćena usluga i moguće vaskrsnuće RSS-a, ako je suditi po testovima u probnim verzijama Chromea. Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: